Midsummer Scene: Kazališni spektakl u Dubrovniku

Drugu godinu zaredom Dubrovnik je domaćini kazališnog festivala Midssummer Scene. Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha i rasprodanih predstava, tvrđava Lovrijenac od 20. lipnja do 4. srpnja bit će dom Sheakespearovoj predstavi ‘Na tri kralja ili Kako hoćete’.
Midsummer Scene 2015U pripremnoj fazi jedinstvenog kazališnog festivala na kojem se predstava izvodi na izvornom engleskom jeziku, u Londonu je, u prostorijama Hrvatskog veleposlanstva, održana audicija za uloge u predstavi. Za audiciju, koju su vodili redateljica Helen Tennison i producent Filip Krenus, koji će ujedno igrati ulogu Malvolia, odabrano je dvadesetak kandidata, mahom iskusnih britanskih kazališnih glumaca. Zbog velikog interesa za dubrovački festival koji vlada u Londonu, najavljen je i drugi krug audicije.

U žiriju je bila i Fay Lomas, asistentica redateljice koja je s Helen Tennison surađivala i na njezinu prethodnom projektu ‘Dracula’, a koji je nedavno imao englesku turneju. Pri čitanju je također pomagala glumica Emma Fenney koja je već odabrana za ulogu Marije. Redateljica Helen Tennison izuzetno je uzbuđena zbog rada na projektu za koji će odabrati osam glumaca za fizički zahtjevni koncept predstave, stilski smještene na početak 20. stoljeća.

Uprizorenje predstave ‘Na tri kralja ili Kako hoćete’ na prekrasnoj dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac predvodi u glumačkoj i producentskoj ulozi Filip Krenus, koji se posljednjih godina etablirao kroz svoje kazalište u Londonu, a bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog kazališta Globe u Londonu.

Dubrovački festival Midsummer Scene pravo je osvježenje kulturne ponude Hrvatske, a izvedbama na engleskom jeziku predstave su dostupne svim turistima te gostima Hrvatske. Festival se održava pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

P. R.


Pročitajte još: Midsummer Scene: Šekspirijanski festival u Dubrovniku , San ljetne noći oduševio Dubrovnik , Dubrovnik: Predstavljen Shakespeareov festival , Shakespeare stigao u Dubrovnik , Dubrovnik u duhu hrvatsko-engleskog kazališnog spektakla


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,