Shakespeare stigao u Dubrovnik

Glumci kazališnog spektakla ‘San ljetne noći’ koji nas za nekoliko dana očekuje u Dubrovniku stigli su u Grad. Duh Shakespearea putuje starim gradom i dolazi na prekrasnu tvrđavu Lovrijenac koja će od subote 21. lipnja pa osam ljetnih večeri biti domaćin prvoj izvedbi ‘Sna ljetne noći’ na engleskom jeziku nakon čak 25 godina.
Dubrovnik-glumci-San ljetne noći‘Dubrovnik je zaista čaroban. Mnogo smo lijepih stvari čuli o Hrvatskoj, no ovo što smo vidjeli posljednja 24 sata nas je ostavilo bez daha. Lovrijenac je najljepše mjesto na kojem sam imala priliku igrati, osjeti se neka posebna energija koju ćemo zasigurno prenijeti u predstavu!’, izjavila je oduševljena engleska glumica Victoria Barker.

Nakon obilaska stare jezgre i tvrđave Lovrijenac, glumačka družina uputila se u palaču Sponza koja će biti dom samom predstavljanju ovoljetnog novog kazališnog festivala Midsummer Scene, a posebno su oduševljeni bili i slikali se ispred željeznog prijestolja iz TV serijala ‘Igre prijestolja’.

Dubrovnik je ovog mjeseca domaćin jedinstvenom kazališnom festivalu Midsummer Scene koji ga stavlja na kartu prestižnih svjetskih destinacija koje su se priključile proslavi 450 godina od Shakespearova rođenja. Kazališna predstava ‘San ljetne noći’ na tvrđavi Lovrijenac zasigurno će biti jedno od najljepših uprizorenja jedne od najpoznatijih svjetskih komedija.

Ulaznice po cijeni 240, 190 i 140 kn mogu se kupiti online na www.midsummer-scene.com ili u TZ Grada Dubrovnika i Luži, kao i skoro svim dubrovačkim hotelima i agencijama.

Midsummer Scene / Foto: Marina Majić

Pročitajte još: Dubrovnik u duhu hrvatsko-engleskog kazališnog spektakla , Midsummer Scene: Šekspirijanski festival u Dubrovniku

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,