Dubrovnik: Predstavljen Shakespeareov festival

Dubrovnik je od subote domaćin novom kazališnom festivalu Midsummer Scene koji je predstavljen u prekrasnoj povijesnoj palači Sponza. Kazališna predstava ‘San ljetne noći’ na engleskom jeziku prva je nakon 25 godina u Dubrovniku, a upravo ovaj festival u predsezoni postat će tradicionalan i Dubrovnik učiniti još atraktivnijom kulturnom destinacijom.
San ljetne noći-ekipa i gradonačelnik Andro Vlahušić‘Ideja o Midsummer Scene dugo se rađala i bila nam je želja ponuditi festival upravo na engleskom jeziku te na taj način Dubrovnik učiniti još bližim brojnim turistima koji nam pristižu iz cijelog svijeta. Pozivam sve Dubrovčane, kao i naše goste, da pogledaju ovo kazališno uprizorenje na najljepšoj pozornici svijeta – Lovrijencu!’, izjavio je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Ideja o festivalu nastala je na božićnom domjenku u Hrvatskom veleposlanstvu u Londonu kada je izaslanstvo grada Dubrovnika, predvođeno gradonačelnikom Vlahušićem i direktoricom TZ Dubrovnik Romanom Vlašić, upoznalo hrvatskog glumca s londonskom adresom, Filipa Krenusa. Sam veleposlanik Ivan Grdešić ljubazno je ustupio prostore veleposlanstva glumačkom ansamblu za probe prije dolaska u Dubrovnik.

‘Upravo je Filip, uz Dariju Mikulandru i Jelenu Maržić, bio jedan od pokretača ovog festivala. Glumačka postava stigla je iz Londona i prve probe prošle su više nego odlično te očekujemo pravi kazališni spektakl u tjednu koji je pred nama. Želja nam je da ovaj festival postane tradicionalan i da obogati našu predsezonu!’, rekla je direktorica TZ-a Romana Vlašić.

Midsummer Scene / Foto: Marina Majić

Pročitajte još: Shakespeare stigao u Dubrovnik , Dubrovnik u duhu hrvatsko-engleskog kazališnog spektakla , Midsummer Scene: Šekspirijanski festival u Dubrovniku

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,