San ljetne noći oduševio Dubrovnik

Poznati hrvatski i engleski glumci igraju jednu od najpoznatijih Shakespearovih komedija, a premijernom izvedbom kazališnog spektakla na engleskom jeziku Dubrovnik se priključio brojnim svjetskim destinacijama u proslavi 450. obljetnice slavnog engleskog pisca.San ljetne noćiVeć dva dana koliko se prikazuje ovo djelo nema slobodnih ulaznica, a odlična prodaja najavljuje vrhunsku debitantsku sezonu Midsummer Scene.

‘San je u ovom slučaju doista postao stvarnost. Prepun Lovrijenac i oduševeljena lica gledatelja dali su naslutiti da će u svojoj prvoj sezoni festival privući i više posjetitelja nego što smo očekivali. Glumci su zaista dali sve od sebe, a gosti su nasmijani do suza sretni odlazili kućama’, izjavila je producentica Jelena Maržić.

Uprizorenje jedne od najljepših svjetskih komedija na prekrasnoj dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac predvodio je u glumačkoj i producentskoj ulozi Hrvat Filip Krenus koji se posljednjih godina etablirao kroz svoje kazalište u Londonu, a bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog kazališta Globe. U predstavi se odličnim pokazao i engleski glumac Dominik Golding, poznat i po ulozi u hit TV serijalu ‘Downton Abbey’.

‘Na kraju izvedbe svi smo plakali od sreće. Cijeli cast ima posebnu energiju i jednostavno na sceni se osjećaju kao da glume godinama zajedno. Taj se spoj prenio i u srca gledatelja koji su ostali oduševljeni!’, izjavio je režiser Gary Wright.

Popularna komedija prikazuje se u sklopu novog dubrovačkog festivala Midsummer Scene pripremljenog pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Midsummer

Pročitajte još: Shakespeare stigao u Dubrovnik , Dubrovnik u duhu hrvatsko-engleskog kazališnog spektakla , Midsummer Scene: Šekspirijanski festival u Dubrovniku , Dubrovnik u duhu hrvatsko-engleskog kazališnog spektakla , Midsummer Scene: Šekspirijanski festival u Dubrovniku

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,