Brod u boci: Reizdanje prve Arsenove zbirke poezije

‘Brod u boci’, prva zbirka pjesama Arsena Dedića, nakon 28 godina ponovno izlazi pred publiku. Deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesmama i ciklus ‘Brod s mojim imenom’, uz originalni predgovor Zvonimira Goloba te Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret.Arsen Dedić-Brod u boci (reizdanje)Zbirka ‘Brod u boci’ prvi put je izašla 1971. godine, kada je pjesme i šansone u knjigu sastavio i izdao Zvonimir Golob. Do 1988. zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka.
‘Brod u boci’ izlazi sredinom svibnja i moći će se kupiti ekskluzivno u zagrebačkoj knjižari Rockmark.

Deveto izdanje prve i možda najvažnije Arsenove knjige predstavljaju Muzika.hr i glazbena knjižara Rockmark, koja se ovom knjigom šest godina od svog otvorenja prvi put javnosti predstavlja kao izdavač.

‘Brod u boci vjerojatno će iznenaditi samo one koji ne znaju da se Arsen Dedić u javnom životu najprije javio pjesmama, nešto kasnije tekstovima za zabavne melodije (potpisujući ih pseudonimom, da ne bi svoje ime identificirao s jednom djelatnošću koje su pravila onemogućavala svaki stvaralački rad) i, naposljetku, kao kompletan autor šansona.’ (iz predgovora Zvonimira Goloba)


Rockmark
Arsen Dedić: Noć knjige u Rockmarku

Arsen Dedić i Rade Šerbedžija
Ne daj se Ines: Rade Šerbedžija i Arsen Dedić
Tagged: , , , , , , , , ,