Brucknerov Ledeni mjesec u Dubrovniku

Brodski interijer kao kazališna scena predstavu ‘Ledeni mjesec’ na Dubrovačkim ljetnim igrama učinio je posebnim doživljajem za brojnu publiku koja se poput četvero glavnih junaka, Franza i Rebecce te Didiera i Beatrice, ukrcala u luci Gruž na brod koji je bio poprište priče o ljubavi i mržnji, strasti i destrukciji, ali ponajviše o manipulaciji. Iza naizgled bespomoćnog i bezopasnog invalida Franza koji samo traži razumijevanje krije se monstruozni manipulator.
Ledeni mjesecOdabravši Didiera i Beatrice, mladi, načitani, ali životno neiskusan par, kao sredstvo osvete, a svoju lijepu ženu Rebeccu, porijeklom tunišku Židovku, kao mamac i žrtvu, Franz započinje svoju opasnu igru. ‘Ledeni mjesec’ možda je i najpoznatiji roman Pascala Brucknera, a proslavila ga je ekranizacija redatelja Romana Polanskog s Hughom Grantom, Kristin Scott Thomas i Emmanuelle Seigner u glavnim ulogama.

Scensku prilagodbu romana napravila je redateljica Vlatka Vorkapić, svjetlo je oblikovao Marko Mijatović, a glazbu napravio Dr. Jojboli. Rebeccu igra Sara Stanić, Franza Robert Plemić, Beatrice Marija Šegvić, a Dediera Jure Radnić.

Slavni francuski filozof i pisac Pascal Bruckner, u četvrtak, 30. srpnja s početkom u 21.30 sati u atriju palače Sponza održat će razgovor s Draženom Katunarićem i publikom. Tri dana s Brucknerom na Igrama održavaju se u okviru manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj.

D. F.


Elementarne čestice-Dubrovnik
Elementarne čestice: Predstava o čovjeku
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,