Cammeo: 11 godina od prestanka taxi monopola

Cammeo Grupa predstavila je u svojem zagrebačkom sjedištu rekordne poslovne rezultate od početka poslovanja. Grupa bilježi snažan rast prihoda, broja zaposlenih i rast tržišnog udjela. Ujedno, obilježeno je 11 godina od prestanka monopola na taxi tržištu u Hrvatskoj.Povodom 11 godina poslovanja u Hrvatskoj i šest godina poslovanja u Zagrebu, Cammeo Grupa je objavila poslovne rezultate te ukratko predstavila planove za budućnost. Konferenciji za medije prisustvovali su i gosti Mirjana Čagalj, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore; Dario Soldo, direktor za promet u Hrvatskoj gospodarskoj komori te Ana Falak, direktorica Udruga ze promet u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Protekle godine Cammeo je prevezao 7 milijuna putnika, prešavši ukupno 24 milijuna kilometara. Ukupan prihod u 2015. iznosio je 69 milijuna kuna dok je u 2016. godini ostvaren ukupan prihod od 85,3 milijuna kuna, što je povećanje od 24%.

Tvrtke Grupe su u 2016. godini ostvarile dobit od 10,7 milijuna kuna, dok je prethodnu godinu dobit iznosila 9,5 milijuna kuna. Povećanje dobiti od 13% smatra se vrlo uspješnim poslovnim rezultatom, a dobit će reinvestirati u nove projekte i poboljšanje usluge.

Cammeo je proširio djelovanje na gradove Vukovar, Koprivnicu, Bjelovar, Vinkovce i Čakovec te je sada prisutan u 10 gradova. Liberalizacijom tržišta već su spremni za potpuno pokrivanje hrvatskih gradova vlastitom taksi mrežom.

‘Danas smo ponosni što korisnicima pružamo mogućnost izbora taksi usluge čime su cijene postale prilagođene džepu prosječnog građanina. Porasla je praksa korištenja taksi usluga i znatno je povećana sigurnost na cestama – osobito vikendom. To nas i dalje motivira da neprestano ulažemo i u vozače putem vlastite akademije, u vozila, koja su kompletno nova i na auto plin koji znatno manje zagađuje okoliš od ostalih, što je dijelom našeg projekta društveno odgovornog poslovanja. Veseli me da su poslovni rezultati bili tako dobri, jer to nam je omogućilo da svojim vozačima povećamo plaće’, izjavio je Vladimir Minovski, vlasnik i generalni direktor Cammeo Grupe.

Kako je tržište taksi usluga još uvijek zastarjele zakonske regulative, Grupa mnogo očekuje od novog zakona kojim će tržište biti regulirano.

Petar Dragić, izvršni direktor Cammeo Grupe i član radne skupine pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, izjavio je: ‘Cammeo grupa zalaže se za liberalizaciju taksi tržišta u Republici Hrvatskoj koja će svim sudionicima omogućiti jednake uvjete, a od čega će na koncu profitirati prije svega korisnici usluga. Situaciju najbolje ilustrira naš pokušaj da pokrenemo posao u Splitu. Nakon nekoliko godina uzaludnih molbi lokalnoj samoupravi da omogući veći broj taksi dozvola, Cammeo je iskoristio mogućnost iz članka 60. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i pokrenuo posao te tako zaposlio 50 ljudi. U samo prva tri dana našeg poslovanja, primili smo preko 30.000 poziva, što je bio očiti pokazatelj kako zahtjevi tržišta postoje. Međutim, zastarjela regulativa onemogućila je korisnicima dostupnost većeg broja taksi usluga.’

Također je dodao kako na hrvatskom tržištu ima mjesta za sve i da nema razloga ograničavati uslugu bilo kome, ali je naravno treba regulirati ponajprije kako bi se osigurala zdrava konkurentnost na tržištu, pružili visoki standardi sigurnosti na cestama, osigurao izbor korisnicima i pružio dobar omjer cijene i kvalitete.

M. Ž.


Taxi Cammeo: Novi poslovni prostor za 10 godina rada

 

Tagged: , , , , , , , , , ,