Čehovljev Višnjik premijerno u ZKM-u

‘Višnjik’ je posljednja i najizvođenija drama A. P. Čehova, podnaslovljena kao ‘Komedija u četiri čina’, a na veliku scenu ZKM-a postavlja ju proslavljeni Ivan Popovski koji je u ZKM-u prije 10 godina režirao ‘Idiota’, predstavu koju zagrebačka publika i danas pamti.

Tematizirajući promjenu i nemogućnost promjene, Čehov donosi likove različitih pogleda i generacija suprostavljajući kroz njih staro i novo, materijalno i duhovno, realno i metafizičko, dramsko i poetsko. Njegovi likovi napisani su tako da ih razumijemo, a ne osuđujemo.

Kroz muzičku strukturu komada, ritam i poeziju riječi, Čehov piše simfoniju o društvu koje je u neprestanom stanju promjene, a redatelj Ivan Popovski svojim režijskim postupcima slijedi i pleše po toj profinjenoj liniji između tragičnosti i komičnosti teksta.

U predstavi glume: Katarina Bistrović Darvaš, Tina Orlandini, Milica Manojlović, Filip Nola, Ugo Korani, Rakan Rushaidat, Pjer Meničanin, Doris Šarić Kukuljica, Frano Mašković, Petra Svrtan, Vedran Živolić, Kristijan Ugrina i Amir Bukvić.

Premijera ‘Višnjika’ održat će se 16. prosinca, a reprizne izvedbe su 17, 18, 27, 28. i 29. prosinca.

P.R. / Foto: Marko Ercegović


Višnjik u Višnjiku: Novi projekt Bobe Jelčića


Tagged: , , , , , , , ,