CeKaPe i Vinyl u Noći knjige: Od njih učimo, s njima pišemo

Centar za kreativno pisanje započinje Noć knjige u četvrtak 23. travnja u 18.30 sati, u zagrebačkom klubu Vinyl, gdje će predstaviti voditeljice i voditelje kreativnih radionica pisanja.
CeKaPe_Mladi pisci_Noć knjige 2015Moderatorice Sanja Vučković i Jelena Zlatar publiku će upoznati s radom CeKaPe-a, koji osmu godinu zaredom uspješno djeluje u Zagrebu. Budući polaznici imat će priliku upoznati i voditelje radionica; Jagnu Pogačnik, Sanju Kovačević, Tomicu Šćavinu, Aleksandru Starčević, Ivu Tičić, Ivanu Sajko, Denisa Špičića, Zorana Ferića, Tomislava Kuzmanovića i Gorana Ferčeca, i otkriti zašto se na njihovim radionicama svake godine traži mjesto više.

Nakon upoznavanja u Vinylu, program se nastavlja u obližnjem caffe baru Sova gdje će pobjednicima natječaja na najbolji slogan u Noći knjige 2015. biti uručene vrijedne nagrade. U velikoj konkurenciji ovogodišnji pobjednik s najvećim brojem glasova je Tomislav Šulj za slogan ‘S knjigom kroz mrak’, drugo mjesto osvojio je Martin Majcenović za slogan ‘Čitaj da ne ostaneš bez teksta’, a treće je pripalo Josipi Marenić za slogan ‘Čitaj me između redaka’.

CeKaPe_Noć knjige 2015Predstavljanje mladih CeKaPe-ovih pisaca i njihovih tek objavljenih romana i još neobjavljenih rukopisa održat će se u atriju centra KNAP na Peščenici s početkom u 20.00 sati.

Jelena Zlatar čitat će ulomke iz svog romana ‘Slijepa točka’, Ksenija Kušec iz zbirke priča ‘Reci mi sve’, Sanja Baković iz još neobjavljene zbirke poezije ‘Plovna mjesta’ i Denis Špičić iz, također neobjavljene, zbirke priča ‘Ružno o ljubavi, lijepo o mrtvima’. Čitanje će biti popraćeno scenskom igrom članova dramske grupe Teatra Gaudeamus centra KNAP.

R. C. / Foto: CeKaPe


Pročitajte još: Noć knjige 2015: Više od tisuću programa i akcija


 

Tagged: , , , , , , , , , , ,