CeKaTe: Radionica kreativnog pisanja Nađi se u prozi

Htjeli biste svoje misli staviti na papir a ne znate kako početi ? Pišete a nemate nikakvu povratnu informaciju o svom radu? S novom radionicom kreativnog pisanja ‘Nađi se u prozi’, čija je voditeljica književnica Milena Benini, možete dobiti odgovor na većinu vaših dvojbi, naučiti ponešto novog o pisanju a i o sebi.

Radionica polaznicima nudi od osnovnih tehnika pisanja, karakteriziranja likova, odabira naslova ,zapleta, raspleta i kraja i specifičnosti pojedinih žanrova do poslovne strane pisanja ( gdje i kako objavljivati te što očekivati od karijere pisca u Hrvatskoj). Uz samu teoriju žanrovske književnosti polaznici će kroz niz vježbi, analiza, pisanja i čitanja moći pronaći sebe odnosno svoj put u spisateljskim vodama. Prijave su u tijeku.

Milena Benini diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na sveučilištu u Oxfordu, a pri zagrebačkom Centru za ženske studije završila je opći program kao i program feminističkog pristupa popularnoj kulturi. Kao prevoditeljica i urednica surađivala je s brojnim domaćim i stranim nakladničkim kućama i institucijama. Radila je kao predavačica u Zagrebačkom centru za poduku. Surađuje na brojnim projektima kao predsjednica žirija ili članica Organizacijskog odbora na području književnosti.
Pripovijetke i članke objavljuje u brojnim domaćim i stranim časopisima. Dobitnica je pet nagrada SFera. Pripovijetke su joj prevođene na više jezika. Roman ‘Svećenica Mjeseca’ bio je u najužem izboru za T-portalov roman godine 2015.

Organizacija: Udruga Nova stranica Zagreb
Mjesto održavanja: Centar za kulturu Trešnjevka
Voditeljica: Milena Benini
Fond sati: 40 građanskih sati
Početak: 1.2.2018. (četvrtak)
Termin: četvrtkom od 18 do 20 sati
Cijena: 1000 kuna
Za sve dodatne informacije i predbilježbe: [email protected] ili 095/9981900 (Romina Bengez)
Broj polaznika je ograničen.

R. B.


O ljubavi i strastima uživo u CeKaTe-u

Tagged: , , , , , , , , ,