Cesarica: Hit godine Eni i Cveka – Trebaš li me

U zagrebačkom HoB-u održana je svečana dodjela nagrade Cesarica 2022. Uzbudljivo finale potvrdilo je uzbudljivu glazbenu godinu – najbolji od 12 najboljih protekle godine su Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom ‘Trebaš li me’.Glazbu za Hit godine potpisuju Matija Cvek i Z++, dok je za tekst zaslužan Cvek. Ovom nagradom stavio je točku na i uspješne 2022. koju će pamtiti i po prepunoj dvorani Doma sportova u Zagrebu početkom prosinca. Vokalne sposobnosti talentirane Eni Jurišić savršeno su legle na pjesmu koja je zasluženo zasjela na tron najbolje pjesme u 2022. godini.

Novitet ove godine bila je Cesarica Bestseller, nagrada izvođaču s najvećim brojem prodanih karata u protekloj godini. Ova nagrada pripala je Petru Graši koji je, prema službenim podacima HDS ZAMP-a za komercijalna glazbena događanja u 2022., ostvario najveću prodaju koncertnih ulaznica.

Hit autori su i ove godine Tonči i Vjekoslava Huljić koji su u finalu nagrade Cesarica imali čak četiri pjesme: Loreninu ‘Jedno bez drugoga’, ‘Baci oko na mene’ u izvedbi Tončija & Madre Badesse, duet Jelene Rozge i Matije Cveka ‘Zar je ljubav spala na to’ i ‘Samo se ljubit’ isplati’ Jelene Rozge.

Poseban trenutak večeri bila je izvedba Lorene, Mie Dimšić i Eni Jurišić posvećena nedavno preminulom Massimu. U pratnji orkestra koji je cijelu večer ‘čuvao leđa’ izvođačima, otpjevali su njegove legendarne hitove – ‘Stranac u noći’, ‘Mali krug velikih ljudi’ i ‘Suze nam stale na put’. Prepuna HoB dvorana ustala je na noge te dugim i emotivnim pljeskom odala počast jednom od najvećih.

U. N. / Foto: Julien Duval


Tagged: , , , , , , , , ,