Ciklus trodnevnih izložbi u Galeriji Canvas

U petak, 28. listopada, u zagrebačkoj Galeriji Canvas (Ul. Nikole Tomašića 8), počinje ciklus izložbi ‘WEcanVAS VAN’ koji se sastoji od sedam trodnevnih vikend-izložbi na kojima ukupno sudjeluje 21 autor i autorica, među kojima su i brojni profesori i asistenti s Akademije likovnih umjetnosti, kao i druga istaknuta likovna imena srednje generacije.

Prva izložba u nizu bit će otvorena ovog petka u 19 sati pod nazivom ‘Dečki iz kvarta’, a svojim radovima publici će se predstaviti Siniša Reberski (1964.), Zoltan Novak (1963.) i Ivica Malčić (1962.), danas renomirani hrvatski umjetnici, a nekada klinci koji su zajedno odrastali u kvartu Jarun-Gajevo, uz dječačko natjeravanje i bezbrojne igre oko jarunskog jezera te uz prve likovne korake u OŠ Ivana Meštrovića uz prof. Milana Defrančeskog.

Izložba se može razgledati u petak od 19 do 21 sat, u subotu od 9 do 18 sati te u nedjelju od 10 do 13 sati.

Sve izložbe imat će i prodajni karakter pa posjetitelji, uz uživanje u recentnim djelima renomiranih hrvatskih likovnih umjetnika i umjetnica, mogu odabrati i vrhunska djela za zidove svojih domova ili poslovnih prostorija.

Galeriju Canvas pokrenuo je 1992. godine ugledni zagrebački galerist i jedan od osnivača Udruženja hrvatskih galerista Boris Osrečki, široj javnosti poznat i kao inicijator i osnivač cijenjenog časopisa Grafika, prvog hrvatskog specijaliziranog časopisa za umjetničku grafiku. Na današnjoj adresi u Ulici Nikole Tomašića 8 galerija se nalazi od 2002. godine i u proteklom periodu ugostila je 133 izložbe i tiskala desetak grafičkih mapa i autorskih monografija renomiranih hrvatskih umjetnika.

Nakon prve izložbe, ‘Dečki iz kvarta’, ciklus se nastavlja od 4. do 6. studenog izložbom ‘Ladies Night’, na kojoj izlažu Lucija Labaš, Koraljka Kovač i Jadranka Ivaniš YaYa, a potom slijede izložbe:

/////// G R A F I Č K I L J U D I / 11 – 13. 11. 2022. / otvorenje u 19 sati ///////
Iva Ćurić, Vida Meić, Igor Čabraja
/////// K I P A R I / 18 – 20. 11. 2022. / otvorenje u 19 sati ///////
Vojin Hraste, Neven Bilić, Daniel Kovač
/////// M F T / 25 – 27. 11. 2022. / otvorenje u 19 sati ///////
Miran Šabić, Danko Friščić, Tomislav Buntak
/////// T A AN LA / 2 – 4. 12. 2022. / otvorenje u 19 sati ///////
Tanja Škrgatić, Ana Ratković Sobota, Lav Paripović
/////// B U 2 P T / 9 – 11. 12. 2022. / otvorenje u 19 sati ///////
Daniela Pal Bučan, Jagor Bučan, Predrag Todorović

Krajem studenog javnosti će biti predstavljena i grafička mapa hrvatskog slikara, grafičara i akademika Zlatka Kesera, a početkom prosinca grafička mapa slikara i grafičara, profesora na ALU Matka Vekića.

N.V. / Foto: promo


Dubravka Ugrešić: Izložba radova Crvena škola


Tagged: , , , , , , , , , ,