Cinema Book Club – CineStar za ljubitelje knjiga i filmova

Knjiga ili film? Vječno je pitanje. Ono što neku knjigu čini dobrom nije nužno isto što čini film dobrim, ali svakako čitajući knjigu ili gledajući film imamo priliku na neko vrijeme maknuti se od realnosti, postižemo duhovno i emocionalno zadovoljstvo.Ponekad pročitamo prije knjigu pa želimo pogledati film, ponekad obrnuto. I nije bitan redoslijed. Katkad nas film oduševi, a knjiga nas razočara i obrnuto. Ipak bitno je da su nas oboje dotakli i da želimo svoje slobodno vrijeme posvetiti filmu ili knjizi.

Godina pred nama obiluje filmovima snimljenima prema knjigama, što je nadahnulo CineStar da predstavi novi kino koncept – Cinema Book Club. Projekcije filmova te druženje uz kavicu i knjigu održavat će se periodično vikendima u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema tijekom cijele godine. Cilj Cinema Book Cluba je predstaviti filmove koji su snimljeni prema književnim djelima, a želja organizatora je povezati ova dva vida umjetnosti, jer oni nisu konkurencija već jedna priča ispričana na različite načine. Prvi Cinema Book Club održat će se od 27. do 30. siječnja u Kaptol Boutique Cinema, a na programu će biti filmovi ‘Mračna kći’, premijerno ‘Ulica noćnih mora’ i ‘Igra ljubavi i mržnje’.Osim raznih skrivenih prigodnih iznenađenja na 36 projekcija ova tri filma, 27. siječnja možete sudjelovati na književnoj večeri o fenomenu Elene Ferrante. Gošće su Marina Pejnović, redateljica predstave ‘Genijalne prijateljice’ prema predlošku Ferrante te Ana Badurina, prevoditeljica Elene Ferrante i predsjednica Društva hrvatskih književnih prevodilaca, nakon čega slijedi projekcija filma ‘Mračna kći’. Dodatno, 29. siječnja, u crvenoj boutique dvorani prepoznatljivoj po knjigama koje krase zidove, kapaciteta svega 56 fotelja, organizirana je jedinstvena projekcija koja osim filma uključuje i knjigu ‘Mračna kći’ te piće u baru. Posjetitelje očekuju i prigodni bookmarci, a u prostoru kina bit će i atraktivni book corner. Partneri Cinema Book Cluba su Barcaffe i Knjižara Fraktura. U baru ćete moći kušati nove okuse kave, jer mnogi znaju da je čarolija knjige još posebnija uz okus omiljenog crnog napitka, a Knjižara Fraktura sve posjetitelje Cinema Book Cluba daruje posebnim popustom od 25 kuna do 31. ožujka, dok će svi posjetitelji dobiti popust na online kupnju na fraktura.hr u istom periodu.

Zbog velikog interesa posjetitelja koji prate novitete, veseli vijest da će Cinema Book Club biti prisutan i u CineStar kinima diljem Hrvatske s projekcijom ‘Ulica noćnih mora’ uz prigodne poklone iznenađenja.

Filmovi na prvom Cinema Book Clubu

‘Mračna kći’ redateljski je debi Maggie Gyllenhaal, temeljen na istoimenom romanu Elene Ferrante. Film je dobitnik brojnih nagrada, uključujući i Golden Osella za najbolji scenarij na festivalu u Veneciji, uz nominacije za Zlatni globus. Glavnu ulogu tumači oskarovka Olivia Colman, zajedno s Dakotom Johnson, Edom Harrisom i ostatkom sjajne glumačke ekipe.

‘Igra ljubavi i mržnje’ je ekranizacija bestseller romana Sally Thorne o dinamičnim uredskim odnosima dvoje kolega koji tjedno u uredu provode 60-ak sati, a dominiraju osjećaji suparništva, ali i fatalne privlačnosti.

‘Ulica noćnih mora’ bit će prikazana premijerno, pod redateljskom palicom Guillerma del Torra i s izuzetnom glumačkom ekipom – Cate Blanchett, Bradley Cooperom i Willem Dafoeom. Riječ je o ekranizaciji poznatog romana Williama Lindsay Greshama, objavljenog 1946. Mračna priča prati ambicioznog putujućeg mentalista koji ima talent manipulacije ljudima kroz nekoliko dobro odabranih riječi. U vjeri da će sam postići svjetski uspjeh, upušta se u vezu s dr. Lilith Ritter, psihijatricom koja je još opasnija od njega. Stvari tada postaju sve čudnije…

Cinema Book Club nije osmišljen tako da se morate učlaniti, jednostavno budite dio kino doživljaja tijekom četiri dana, pogledajte film, čitajte knjige i sanjajte. I ne nužno tim redoslijedom. Kapacitet je ograničen, a više informacija kao i kupnja ulaznica dostupni su ovdje

H. R. / Foto: Promo
Tagged: , , , , , , , , , , , ,