Clemens Meyer na premijeri filma Dok smo sanjali

Festival svjetske književnosti i Discovery Film&Video u suradnji s Goethe-Institutom organiziraju u petak, 11. rujna, u kinu Europa, zagrebačku premijeru filma ‘Dok smo sanjali’ (Als Wir Träumten).
Dok smo sanjaliPremijeri će prisustvovati autor knjige, bestsellera istog naslova Clemens Meyer.

Film je, inače, nedavno otvorio 9. Vukovar film festival, a prikazan je i u natjecateljskom programu festivala u Berlinu. Režirao ga je ugledni njemački redatelj Andreas Dresen koji je postao svjetski poznat nakon što je 2008. godine u Cannesu njegov film ‘Na sedmom nebu’ osvojio nagradu žirija u sekciji ‘Izvjestan pogled’. Radnja filma ‘Dok smo sanjali’ odvija se na periferiji Leipziga, ubrzo nakon kolapsa Istočne Njemačke.

Rico, Daniel, Paul i Mark, donedavno pioniri s crvenim maramama oko vrata, odrastaju u turbulentnom vremenu ponovno ujedinjene zemlje. Jučerašnja pravila više ne vrijede. Noć se pretvorila u dan, a ulice su igrališta za avanture. Dečki se divlje provode, kradu automobile, eksperimentiraju s drogama, isprobavaju i novi swingerski klub. Otvaraju vlastitu diskoteku koju ubrzo zauzmu neonacistički skinheadsi. A svi imaju svoje snove: Rico želi boksačku karijeru, a Daniel sanja o velikoj ljubavi s Malom Zvijezdom, najljepšom djevojkom u povijesti Leipziga…

D. F.


Vukovar film festival 2015
Hitovi s Berlinalea na Vukovar film festivalu
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,