Crowfunding kampanja za dovršetak filma Gazda

Na netom završenom Motovun film festivalu održana je testna projekcija dokumentarnog filma ‘Gazda’, a pokrenuta je i crowdfunding kampanja kojom se želi prikupiti 20.000 kuna za njegovu finalizaciju (što se odnosi na dodatna tri intervjua koja je potrebno napraviti, pregledavanje arhive HRT-a koja nije digitalizirana, miks zvuka i korekciju slike).

‘Gazda’ je prvi dugometražni dokumentarni film redatelja Daria Juričana, pokretača filmskog magazina Filmonaut te producenta i mentora u Blank filmskom inkubatoru.

Radnja filma bazirana je na priči redateljeva oca, Ljudevita Juričana, koji je 40 godina radio kao trgovac u Konzumu. Bio je vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem, rođeni su u razmaku od svega 11 dana. Srednju školu obojica su završili na Kennedyjevom trgu u Zagrebu, a prvo dijete dobili su 1976. – Ivica Todorić kćer Ivu, a Ljudevit Juričan sina Darija.

Za sve sponzore filma predviđene su nagrade: od ulaznica za premijeru, DVD-a, majice pa sve do filmskih radionica i ekskluzivnih projekcija. Minimalni iznos podrške je 1$, a maksimalni 1.000$. Za sponzorstvo od 350$, mjesta koja nemaju kino imat će ekskluzivnu projekciju, a ekipa filma u goste će im doći s platnom i projektorom. Najveća nagrada od 1.000$ povlači za sobom i titulu ‘Gazde’ i uključuje cjelodnevnu filmsku radionicu ili promo film.

Kampanja se odvija na principu sve-ili-ništa, što znači, ako se ne sakupi ciljani iznos od 20.000 kuna, film neće dobiti ništa.

Film je nastajao tri godine, a njegova je premijera predviđena za listopad 2016. godine. Kako tvrde sami autori, Gazda nije film o Ivici Todoriću, a crowdfunding kampanju možete pratiti ovdje.

HAVC

Tagged: , , , , , , , , ,