Cure: Hrvatska premijera na ZFF-u

U ponedjeljak je na Zagreb Film Festivalu hrvatsku premijeru imao film ‘Cure – Život druge’ redateljice Andreje Štake.Leon Lučev, Marija Škaričić, Mirjana Karanović, Lucia Radulović i Andrea ŠtakaNakon projekcije u kinu Europa, publika je imala priliku porazgovarati s njom i dijelom ekipe filma, glumcima Luciom Radulović, Mirjanom Karanović, Marijom Škaričić i Leonom Lučevom.

Cure-Andrea Štaka‘Cure’ su svjetsku premijeru imale ljetos u švicarskom Locarnu, a potom su prikazane na Sarajevo Film Festivalu. Ovo je prvi film koji je Andrea Štaka (‘Gospođica’) snimila u Hrvatskoj. Radnja je smještena u Dubrovnik 1990-ih, a u ovoj drami s elementima misterije u središtu su dvije tinejdžerice, čije uloge tumače Sylvie Marinković (Linda) i Lucia Radulović (Eta).

U drugom je terminu prikazan i dvostruki pobjednik Sundancea ‘Ritam ludila’ Damiena Chazellea.

Festivalski program u utorak 21. listopada u glavnom programu dugometražnog filma u 19.30 otvara hrvatsko-američka koprodukcija ‘Happy Endings’ redatelja Darka Šuvaka. On će zajedno s glumicama Aretom Ćurković i Anitom Matić Delić pojasniti kako je nastajao film prema istinitom događaju o vlasnici salona za masažu koja je plastičnim pištoljem orobila zagrebačke kladionice i banke. Film je na programu u 19.30, a nakon njega će filmski kritičar Mario Kozina voditi Q&A s filmskom ekipom.

Slijedi projekcija filma ‘Kalvarija’, druga uspješnica Irca Johna Michaela McDonagha nakon hvaljenog ‘Čuvara zakona’, slojevita crnohumorna drama o krizi vjere. Otac James kojeg glumi maestralni Brendan Gleeson, u ispovjedaonici dobiva prijetnju da će za tjedan dana umrijeti… Film je na programu u 22 sata.

ZFF / Foto: Julien Duval


Pročitajte još: Ničije dijete otvorilo 12. ZFF


 

Tagged: , , , , , , , , , ,