Damir Urban: Dok smo doma, stvarajmo zajedno!

Damir Urban podsjeća koliko je bitno da svi poštujemo pravila (samo)izolacije i ostanemo doma. Stvarati nešto novo u ovim okolnostima, izazov je svima, ali kreativnost Urbana i njegove Četvorke ne poznaje granice – ‘Dok smo doma, stvarajmo zajedno!’

Urban&4 putem svojih društvenih mreža odlučili su pronaći i ponuditi novi način za stvaranje – pjesma ‘Pseća oluja’ bit će rezultat sinergije benda i svih koji će na bilo koji način sudjelovati u ovom projektu. Cijelu ideju i upute prenosimo u nastavku.

Dragi prijatelji,
kao što smo najavili prije nekoliko dana, objavljujemo demo verziju pjesme ‘Pseća oluja’. Naime, kad su nam se ranije dogovoreni koncerti počeli odgađati i otkazivati zbog novonastale situacije s koronavirusom shvatili smo da će se, barem na neko vrijeme, naš život, kao i životi većine ljudi svijeta, dosta promijeniti. Stoga smo odlučili pronaći novi način kako ipak stvarati i raditi, kako ostati sami, ali ipak svi zajedno. I odlučili smo vama, našoj publici, našim prijateljima i kolegama glazbenicima, dati mogućnost da zajedno napravimo nešto novo. Svi smo više-manje u istoj situaciji, pa zašto ne iskoristiti najbolje od nje i isprobati nešto novo, pokušati se okušati u nečemu u čemu smo svi ‘amateri’, jer nitko od nas i ne zna kako funkcionirati sada.
‘Pseća oluja’ je nastala u našim domovima, za njezinu se demo verziju Urban&4 nisu sastali, svatko od nas je doma snimao svoj dio koji smo onda na kraju samo ‘spojili’. Našoj maloj akciji se pridružio i naš prijatelj Tomislav Torjanac koji je napravio vizual ‘Pseće oluje’.
Ono što bismo mi voljeli je da nam se pridružite. Pošaljite nam svoju izvedbu, u bilo kojoj formi, na bilo kojem instrumentu, samo glasom, tiho ili glasno, cijelu ili samo dio, samo audio ili i video i na:  [email protected]
Na linkovima koje vam dijelimo ćete pronaći: demo verziju pjesme, tekst, harme, instrumentalnu verziju po kojoj možete pjevati, vokalnu po kojoj možete svirati. Vaše snimke ćemo prikupljati naredna dva tjedna i onda koristeći sve te zapise napraviti konačnu verziju pjesme, te ćemo tako svi zajedno, ujedinjeni u svojim ostancima kod kuće, biti tvorci i izvođači ‘Pseće oluje’.
Također, ako želite dijeliti vaše snimke, označite nas u objavama (i #psecaoluja) da se lakše pratimo.
Mi vjerujemo da je ovo dobra prilika da po prvi puta ikad radimo pjesmu zajedno s vama, umjesto da pjesmu radimo sami za vas. Nadamo se da ćemo imati konačnu verziju s velikim brojem izvođača. Ostanite doma, i kad smo odvojeni pjevajmo i svirajmo zajedno!


Tagged: , , , , , , ,