Dan otvorenoga trga HNK-a

U nedjelju, 30. rujna, od 11 do 13 sati, održat će se tradicionalni Dan otvorenoga trga u organizaciji Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, kojem će se i ove godine pridružiti Muzej za umjetnost i obrt te Hrvatski školski muzej.Ove institucije predstavit će najbolje dijelove svojih program, pa će se moći uživati u dijelovima nekih od najpoznatijih opernih arija, nastupa orkestra, gudačkog i puhačkog kvarteta. Balet HNK izvest će baletne vježbe dok će se Škola za klasični balet predstaviti s karakternim plesovima. Posjetitelji će se moći fotografirati u nekim od najljepših kostima iz fundusa HNK te popiti kavu s glumcima.

Hrvatski školski muzej će osigurati slobodan ulaz za građanstvo za svoj Stalni postav (u periodu od 11 do 13 sati), a u 12 sati predviđeno je stručno vodstvo po Stalnom postavu Muzeja.

Muzej za umjetnost i obrt će sudjelovati sa svojim programom na temu izložbe ‘Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost’ što uključuje produženo radno vrijeme Muzeja (do 19 sati), jedinstvenu cijenu ulaznice (20 kuna), besplatno stručno vodstvo po izložbi (u 11 i 17 sati), kreativne radionice za djecu ispred muzeja te prezentaciju papirnih haljina (ispred muzeja od 11 do 13 sati).

Uz bogat raspored Dana otvorenoga trga posjetitelji će imati priliku upoznati skrivene strane HNK putem programa ‘Tajna povijest kazališta. Obilasci kazališta kreću od 11 sati, svaki puni sat.

HNK

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,