Dan sjećanja na Miroslava Krležu

Scensko događanje ‘Putovanje s Krležom’, koje će se održati 29. prosinca na Krležinom Gvozdu u Zagrebu, prema autorskom konceptu Gorana Matovića, voditelja Centra Miroslav Krleža, scenski je oblik sjećanja na velikog književnika.
Nikša Marinović, Boris Svrtan, Dragan Despot i Goran MatovićNa taj dan Krležine smrti, od 11 do 19 sati u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže, istaknuti umjetnici Nikša Marinović, Boris Svrtan, Dragan Despot i Goran Matović svojim glumačkim umijećem predstavit će fragmente Krležina polemičkog opusa.

Cjelodnevno događanje upriličit će sa na dan Krležine smrti, ali pokretačka sila koja je dovela do ostvarenja tog projekta nije bila ograničena komemorativno-prigodničarskim okvirom nego se putem dramaturški osviještenog postupka nastojalo ukazati na polemičku vrijednost sjećanja u kojoj je glavni lik obnovljenih dijaloga na hrvatskoj kulturnoj sceni živi duh Krleže kao kanonskoga pisca koji ipak u mnogočemu ostaje čitan, ali nepročitan, prihvaćen, ali ne usvojen, usvojen, ali ne posvojen.

MGZ / Foto: Ines Novković


Miroslav Krleža-pisma-Bela
Miroslav Krleža: Bela, dijete drago

 

Tagged: , , , , , , , , ,