Dan žena u međimurskoj tvornici Bali

Iako je još mlad na tržištu, modni brend Kozo privukao je pažnju brojnih urbanih muškaraca i žena i to svojom inovativnošću, kvalitetom i dizajnom prilagođenom urbanim muškarcima koji na rublje gledaju kao na svoju drugu kožu.Na početku nove modne sezone, ‘ženska tvornica’ Bali iz Donje Dubrave u Međimurju obilježila je Dan žena na pomalo drugačiji način. Predstavljanjem Kozo muške i ženske kolekcije nastale u pogonima u kojima rade Međimurke, Zagorke i Podravke, brojnim novinarima i modnim urednicima, stilistima ali i glumicama Barbari Vicković, Mirti Zečević, Vlasti Ramljak i Matiji Prskalo.

Kako i priliči, okupljenu ekipu pozdravila je glavna žena Bali tvornice, direktorica Snježana Bali, pričajući priču o nastanku impresivne tvrtke koja zapošljava 140 ljudi, mahom žena.

‘Suprug Dragan i ja smo nakon 10 godina rada u tekstilnoj industriji odlučili preuzeti budućnost u svoje ruke. Bilo je to točno prije 20 godina. S dvojim škarama i brzim kreditom krenuli smo raditi. Prvo smo proizvodili samo za domaće tržište, a s pojavom recesije 2008. započela je suradnja s brendom Marc Cain te nakon nekoliko godina sa Wolfordom’, rekla je predstavljajući i nove snage Bali carstva, sinove Željka i Zorana.

Upravo ovi mladi urbani muškarci, Željko i Zoran ispričali su nam kako je nastala vizija i ideja o pokretanju vlastitih brendova Balidoo program za djecu te Kozo za žene i muškarce. Željko se nakon završetka studija sa željom nastavka obiteljskog posla počeo sve više upuštati u svijet tekstilne industrije. Brend Balidoo nastao je 2019. te godine iz potrebe za dječjom odjećom koja je bazirana na strategiji zaštite okoliša i očuvanja zdravlja najmlađih. Iz cjelokupnog proizvodnog procesa izbačena je plastika, boje na tisku su na vodenoj bazi. Uz Oeko – Tex, Gots, i Giza Cotton certifikate zbog ekološke proizvodnje Balidoo je dio kruga prijatelja djece UNICEF.

Brend Kozo, koji je stekao veliku popularnost, nastao je 2020. zbog nedostatka kvalitetnog rublja za muškarce

. Postupno razvijaju pidžame, a na press dayu predstavljena je i kolekcija ženskih pidžama te basic ženske odjeće.

‘Nevjerojatno je vidjeti ovako predan rad i uspjeh u Hrvatskoj! Što reći nego svaka čast Bali obitelji’, komentirala je na ulasku u proizvodni pogon glumica Mirta Zečević.

I ostale glumice, koje su plijenile pažnju brojnih žena u pogonu, ostale su bez teksta, oduševljeno promatrajući sve faze u proizvodnji. Vlasta Ramljak čak je sjela za šivaći stroj i sašila rukav za majicu.

Vesela atmosfera nastavljena je u restoranu Bali’s, koji se nalazi u sklopu tvornice, a u kojem je poslužen tradicionalni međimurski ručak uz kojeg je nastavljen razgovor medija i Bali tima.

M. T. / Foto: Nikola Zoko


Tagged: , , , , , , , , , ,