Dani dokumentaraca u IMAX-u

U IMAX dvorani zagrebačkog CineStara u Arena centru počinju Dani dokumentaraca.

Na programu koji traje od 12. rujna do 3. listopada su četiri originalna IMAX 3D dokumentarca po posebnoj cijeni ulaznica od 24 kune. IMAX i dodatno nagrađuje gledatelje dokumentaraca u ovom periodu, jer za kupnju dvije ulaznice na poklon dobivaju DVD dokumentarnog filma visoke svjetske produkcije.

Filmovi na programu:

ArktikArktik
Nevjerojatno putovanje na sam vrh svijeta, ‘Arktik 3D’, ispričat će nam priču o preživljavanju. Film vas vodi na do sada neviđene i neistražene lokacije ali i na fantastičnu avanturu u kojoj ćete upoznati život polarnih medvjeda koji preživljavaju u surovim uvjetima Arktika. Očaravajući avanturistički krajolik gle­datelja upoznaje sa životom glavnih junaka filma, majkom i mladuncima polarnih medvjeda, koji se bore za preživljavanje u nevjerojatnim uvjetima ledenjaka, glečera, vodopada i snijegom prekrivenih planina.

GalapagosGalapagos
Dijelom avantura, ali i ekspedicija, dijelom znan­stveno istraživanje, ali i fantastično putovanje, do­kumentarni film Galapagos 3D IMAX gledatelje vodi na ekspediciju na otočje Galapagos. Uronite u dobo­ke i neistražene vode koje okružuju vulkanski arhi­pelag i sami istražite nevjerojatne prirodne ljepote ovog predivnog grebena koji je sam po sebi veliki znanstveni laboratorij. Snimke grebena zabilježene su IMAX kamerom, a u istraživanju je korištena naj­suvremenija oprema, nastala na osnovi instrumena­ta koje je i sam Charles Darwin koristio na svom slavnom istraživanju Galapagosa 1835. godine.

Svemirska postajaU dubini oceana
Doživite život ispod mora u sasvim novom svjetlu. ‘U dubini oceana 3D’, podvodna avantura tvoraca IMAX uspješnice U dubinama, a gledatelje vodi u velike dubine oceana. Uz pomoć IMAX tehnologije i 3D efekata, gledatelji će zaplivati s jedinstvenim, živopisnim, ali i opasnim stvorenjima koja žive u vrlo inspirativnom podmorskom svijetu. Film je dobio i nagradu američkog Parents Television Councila, koji nagrađuje najkvalitetnije holivudske uratke, i koji je film preporučio cijeloj obitelji.

U dubini oceanaSvemirska postaja
Zadivljujuće prekrasan koliko i tehnološki sjajan, ‘Svemirska postaja 3D’, prvi je film iz IMAX studija snimljen u svemiru. Gledajući film, publika će poletjeti 220 milja iznad Zemlje, na Svemirsku postaju, najveće inženjersko dostignuće od slijetanja na Mjesec. Ovaj je film i priča o 16 zemalja koje partnerski grade veliki laboratorij u svemiru, gdje proučavaju utjecaj dogoročnog izlaganja području bez gravitacije te pronalaženje načina kako jednoga dana stupiti na Mars. Ovo je priča o izazovima i uspjesima, ali i o ljudima čiji su snovi nadišli sam život na Zemlji. Poletite u svemir i pogledajte kako je živjeti bez gravitacije, pridružite se astronautima koji žive u nesvakidašnjim uvjetima u orbiti iznad Zemlje te postanite barem na trenutak dio tima koji istražuje nepredvidivi Svemir.

Blitz

Tagged: , , , , , , ,