Daniela Uzelac: U Opatiji najavljen Put boginje 2

Ni na jednom predstavljanju ‘Puta boginje’ dosad nije bilo toliko muškaraca, primijetila je Daniela Uzelac na predstavljanju svoje knjige u knjižari Adamić u Opatiji, gdje su među publikom bila i tri muškarca koji su dopratili svoje supruge.Bio je to povod da se nešto više kaže o muškarcima na putu boginje, jer boginja nije muškarcu suprotstavljena u borbi za moć, već u njemu budi iskonsku muževnost. ‘Ženstvenost je aktivno odbacivanje strahova te svjestan odabir otvaranja upravo u trenucima u kojima smo se navikle oklopiti sebičnim raspoloženjima zaštite. I kako raste sposobnost otvaranja i predavanja, tako i muškarac postaje spremniji zajedno s nama razarati svaku laž, pouzdano nas vodeći iz zatvora nesvijesti u prostranstvo svijesti,’ kaže Daniela Uzelac u svojoj knjizi.

Okružena prijateljima i čitateljicama, u gradu u kojem živi, Daniela Uzelac kratko se osvrnula na proteklu godinu u kojoj je blog ‘Put boginje’ dostigao više od 5200 pratitelja iz 45 zemalja svijeta. Najviše ih je, dakako, iz Hrvatske i regije, a zatim iz Austrije, SAD-a, Italije, Švedske, ali i iz Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kolumbije, Egipta, Pakistana i Južnoafričke Republike. Od 2013. godine, otkako ‘Put boginje’ svakodnevno donosi nove priloge, stranica je posjećena više od milijun puta. Čita je publika između 18 i 65 godina, većinom, ali ne isključivo ženska, jer je u publici 88 posto žena.

Knjiga ‘Put boginje – Buđenje boginje’ prvi put je promovirana krajem rujna na Sajmu Mystic u Zagrebu, da bi se do danas dokazala kao hit koji je osvojio publiku. Na predstavljanju u knjižari Adamić, Daniela Uzelac najavila je za proljeće sljedeću knjigu – ‘Put boginje 2’ – u kojoj će nastaviti voditi čitateljice putem boginje, prema osvještavanju autentične ženstvenosti, daha, prirode i vlastite vrijednosti i jedinstvenosti. Kako kaže autorica, odnos između muškarca i žene obradila je tek u kasnijim knjigama, kako bi spolnost postala ono što bi trebala biti – komunikacija osjećajima između dvoje osviještenih ljudi.

Na predstavljanju u knjižari Adamić publika je iskoristila prigodan promotivni popust kako bi kupila i po nekoliko primjeraka knjige ‘Put boginje – Buđenje boginje’, koja je savršen božićni dar i za boginje i za babuške.

Sandra Pocrnić Mlakar


Daniela Uzelac: Svaka žena je boginja!
Tagged: , , , , , , , ,