Darujemo knjigu: Catherine McKenzie – Nikome neću reći

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Catherine McKenzie ‘Nikome neću reći’.U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 14. studenoga
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 15. studenoga
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Ljubitelji napetih kriminalističkih romana s velikim su nestrpljenjem dočekali prvi roman preveden na hrvatski jezik autorice Catherine McKenzie. Autorica je u svojoj karijeri napisala 11 romana koji su zaludili sve ljubitelje psiholoških trilera i krimića.

‘Nikome neću reći’ u prijevodu Maje Opačić, prvi je naslov iz pera slavne autorice s kojim se jupoznaje domaća publika. 2019. godina bila je u znaku ove velike svjetske uspješnice. Na popularnom Amazonu roman je zauzeo zavidno prvo mjesto među najprodavanijim naslovima, a njegovoj napetoj radnji nisu odoljeli ni renomirani magazini The New York Times, The Sunday Times, Globe & Mail i Toronto Star. Osim oduševljenja kod kritike i publike, roman se može pohvaliti da je odnio čak dvije nominacije u kategoriji za najbolji kriminalistički roman i to prema izboru za nagrade Hugh McLennan i Goodreads.

Sigurno mjesto u svijetu kriminalističkih romana autorica je osigurala romanima ‘Hidden’, ‘Smoke’, ‘Fractured’ i ‘The Good Liar’ koji su prevedeni na desetine svjetskih jezika i prodani u milijunskim primjercima. Za njih su također bila rezervirana prva mjesta na stranici Amazona, ali i brojna druga priznanja i nominacije.

U lipnju 2020. autorica je objavila najnoviji roman ‘You Can’t Catch me’ koji je odmah skočio na popis bestselera dnevnika Globe and Mail i Toronto Star, postao knjiga mjeseca travnja na stranici Goodreads (u kategoriji Suspense & Thrillers) i dobio sjajne kritike u časopisu Publisher’s Weekly.

Duboko zakopane tajne isplivat će na površinu tijekom uznemirujućeg okupljanja obitelji. Što se dogodilo Amandi Holmes? Prije 20 godina u kampu koji vodi obitelj MacAllister pronađena je zatučena u čamcu. Nitko nikad nije odgovarao za taj zločin. Sada, nakon iznenadne smrti oba roditelja, djeca MacAllistera vraćaju se u kamp na čitanje oporuke. Ujedno moraju odlučiti što učiniti s privlačnim građevinskim zemljištem na kojemu se kamp nalazi. Ryanu treba novac pa se zalaže za prodaju. Margaux još nije odlučila. Mary bi najradije da sve ostane kako jest. Blizanke Kate i Liddie imaju suprotstavljene stavove. A Sean Booth, domar u kampu, samo se nada da će na koncu još uvijek imati dom. Ipak, situacija je malo složenija. Nije dovoljno samo glasati za prodaju ili protiv nje. Oporukom je određeno da, sve dok ne otkriju tko je napao Amandu, ne mogu dobiti nasljedstvo. Svatko od njih mogući je krivac. Svatko u rukama drži djelić slagalice. Hoće li se ujediniti u otkrivanju istine ili će njihove tajne napokon razoriti ovu obitelj?

Tagged: , , , , , , , ,