Darujemo knjigu: David Trueba – Četiri prijatelja

Na Zagreb Film Festivalu prikazivat će se posljednji film Davida Truebe – ‘Život je lakši zatvorenih očiju’ za koji je ove godine dobio šest nagrada Goya. U suradnji s izdavačkom kućom Meandarmedia, darujemo 1 primjerak knjige Davida Truebe – ‘Četiri prijatelja’.

David Trueba-Četiri prijateljaKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 21. listopada
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 22. listopada
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

U romanu ‘Četiri prijatelja’ iza razuzdanoga putovanja četvorice prijatelja u kasnim dvadesetima krije se ljubavna priča. Glavni lik Solo, u pokušaju da pobjegne od uspomene na Bárbaru, svoju veliku ljubav, kreće ususret ljetnim pustolovinama sa svojim najboljim prijateljima. Uspomene ga, međutim, i dalje sustižu…

Veličanje slobode, mladosti i vječne adolescencije na kraju ih podsjeti da svemu dođe kraj, da nakon smijeha dolaze frustracije. Roman ‘Četiri prijatelja’ upravo je to, gorko-slatka priča o završetku jedne životne epohe, jednoga doba.

I u ovom popularnom romanu Trueba se služi kontrastom koji ide od čiste komedije do romantike, te potvrđuje i zadovoljava velika očekivanja nakon prvog romana ‘Otvoreno cijelu noć’. Roman ‘Četiri prijatelja’ u Španjolskoj je doživio 21 izdanje i dobio izvrsne kritike kako u zemlji tako i u inozemstvu, a preveden je na njemački, francuski, grčki, nizozemski, talijanski, portugalski i češki jezik.

Ostale knjige pogledajte na: www.uzitakitekst.com


Pročitajte još: Španjolski pisac David Trueba predstavio dva romana


 

Tagged: , , , , , , , ,