Darujemo knjigu: Henning Mankell – Bijela lavica

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik knjiga darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Henninga Mankella ‘Bijela lavica’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 11. rujna
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 12. rujna

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Henning Mankell rodonačelnik je nordijske kriminalističke književnosti, koja je posljednjih 15 godina postala najzanimljiviji književni fenomen u cijelome svijetu. Osim po slavnom istražitelju Kurtu Wallanderu, Mankell je ugled stekao i po knjigama za djecu te svom političkom angažmanu, posebno u Africi u kojoj je čak i proveo dio života. U svojoj bogatoj karijeri Mankell je prodao preko 40 milijuna knjiga diljem svijeta, a prema njegovu najpoznatijem liku snimljeni su brojni filmovi. U produkciji švedske televizije SVT ukupno je snimljeno devet filmova s glavnim junakom Kurtom Wallanderom, kojeg igra švedski glumac Rolf Lassgard. Filmovi se u nekim dijelovima razlikuju od Mankellovih romana, a britanska televizija BBC snimila je još 12 televizijskih filmova s Kennethom Branaghom u ulozi inspektora Wallandera. Osim toga snimljena su i dva televizijska serijala s ukupno 26 epizoda u kojima se pojavljuje komesar Wallander.

Henningu Mankellu su na hrvatski do sad prevedeni romani ‘Ubojstvo na Ivanjsku noć’, ‘Na pogrešnom tragu’, ‘Talijanske cipele’, ‘Ubojica bez lica’ i ‘Psi iz Rige’. Ovaj književni fenomen preminuo je u listopadu 2015. od posljedica duge bolesti u 67. godini.

‘Bijela lavica’ u prijevodu Branke Grubić, njegov je šesti naslov na hrvatskom jeziku koji je idealan za sve zaljubljenike neobičnih kriminalističkih priča, protkanih hladnoćom sjevera. U svom trećem slučaju inspektor Kurt Wallander nalazi se pred možda najtežim slučajem u karijeri. Sve počinje nestankom jedne švedske posrednice za nekretnine. Mnoge pojedinosti ubrzo počinju ukazivati na paklenu zavjeru međunarodnih razmjera. Wallander slaže cjelovitu sliku i shvaća da više nije riječ o dobrobiti jedne osobe, nego o sudbini stotina tisuća ljudi.

Tagged: , , , , , , , ,