Darujemo knjigu: Kad se sruši svijet

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik knjiga, darujemo 1 čitatelja / icu knjigom Peme Chödrön ‘Kad se sruši svijet’.U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 5. travnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 6. travnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Kad je 1996. godine američka budistička redovnica Pema Chödrön objavila knjigu ‘Kad se sruši svijet’ postala je najomiljenija i najistaknutija duhovna autorica suvremenog doba, među budistima, ali i među mnogim drugim čitateljima diljem svijeta. U svojoj bogatoj karijeri Chödrön je objavila mnoga djela, kao što su ‘Mjesta koja vas plaše’ (‘The Places that Scare You’), ‘The Wisdom of No Escape’ i ‘Start Where You Are’, koja su već postala klasici duhovne literature.

U velikom svjetskom hitu ‘Kad se sruši svijet’ Pema Chödrön nas potiče da u trenucima kada se naš svijet sruši, nemamo više čvrstog oslonca ili se osjećamo potpuno izgubljeni ne shvaćamo to kao probleme, prepreke ili kraj puta, nego kao izvanrednu sreću. Tek kad ostanemo bez čvrstog tla pod nogama, možemo otvoriti svoje srce i um te shvatiti tko smo uistinu i smisao svojega života. Obično se smatra da bol i patnju moramo uljepšati, zagladiti ili otupjeti tabletama kako bismo s njima izašli na kraj, ali tako si samo odvlačimo pozornost i propuštamo priliku za sreću, dok hrabrost da živimo u sadašnjem trenutku može donijeti jasnu percepciju, pa čak i iscjeljenje i duhovnu promjenu.

Drugu knjigu na hrvatski jezik prevela je Andrea Pongrac. Na poznatoj stranici Goodreads, koju prate milijuni čitatelja, knjiga ‘Kad se sruši svijet’ dobila je visoku ocjenu (4,3 od maksimalnih 5).

Tagged: , , , , , , , ,