Darujemo knjigu: Linda Green – Igra skrivača

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik knjiga darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Linde Green ‘Igra skrivača’.

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 13. srpnja

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 14. srpnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Linda Green je britanska književnica i novinarka koja se proslavila pisanjem psiholoških romana. Posljednji u nizu njezinih romana je triler ‘Igra skrivača’ kojim otvara bolnu temu gubitka djeteta, kakvu smo susreli već u romanu ‘Djevojčica u crvenom kaputu’.

Priča koja započinje posve bezazlenom igrom pretvorit će se u noćnu moru iz koje je gotovo nemoguće probuditi se. Čitatelje i kritiku prije svega je oduševilo pripovijedanje, uvjerljivost likova i iskrenost emocija u ovoj psihološkoj drami, kakvu samo nadareni pisci mogu napisati.

Ako ćemo 2016. nazvati godinom u kojoj su bestseleri prepoznatljivi s imenicom ‘djevojka’ u naslovu, za ovu 2017. možemo reći da se tematski zasigurno usidrila u područje koje problematizira nestanak i otmice djeteta. Roman ‘Igra skrivača’ priča je o majci, djetetu i otimačici, optuživanju, krivnji, boli i nadi. A sve je krenulo gotovo idilično. Jedno prekrasno poslijepodne četverogodišnjakinja i njezina majka krate vrijeme igrom skrivača. Zaklopljene majčine oči bit će presudne. Naivna dječja igra odjednom će završiti, a nakon otvaranja očiju, pred majkom će se stvoriti svijet u kojem njezine djevojčice više – nema.

Iako će vam autorica u startu otkriti krivca, istovremeno će vješto preokrenuti točku gledišta i smjestiti je ni manje ni više nego – kod otimača. Odvodi čitatelja na putovanje na kojem nam pričaju majka i otimačica i uspješno upravlja njegovim osjećajima. Riječ je o realističnoj priči koja plaši više od konvencionalnih trilera: među recima ove knjige vlada nepregledan strah i strepnja pred onim što ima stići.

Policija, mediji i Lisina obitelj misle da znaju tko je oteo Ellu. No, što ako u pitanju nije stranac? Što ako su otimači sigurni da rade ispravno? Bi li bilo bolje za djevojčicu da se nikad ni ne pronađe? Vrhunski ispripovijedana, istodobno zastrašujuća i nepredvidljiva, knjiga je to koja iskreno progovara o noćnoj mori svakog roditelja – otmici djeteta.

Tagged: , , , , , , , ,