Darujemo knjigu: Paula Hawkins – U vodu

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik knjiga darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Paule Hawkins ‘U vodu’, koja na hrvatsko tržište dolazi 12. lipnja.U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 13. lipnja

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 14. lipnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Autorica bestselera New York Timesa i globalnog književnog fenomena ‘Djevojka u vlaku’ vraća se s novim romanom ‘U vodu’, koji je najavljen kao psihološki triler. ‘Djevojka u vlaku’ prodala se u nevjerojatnih 20 milijuna primjeraka diljem svijeta, a prema knjizi je snimljen istoimeni film.

‘U vodu’ je briljantni psihološki roman koji progovara o varljivosti osjećaja i sjećanja, kao i o razornom utjecaju prošlosti na sadašnjost. Roman se odlikuje izvanredno nadarenim pripovijedanjem, kao i spisateljičinim razumijevanjem dubokih ljudskih emocija kojim je osvojila milijune čitatelja pri samom izlasku knjige.

Autorica Paula Hawkins ponosno je istaknula kako se nije htjela nadovezati na prethodni uspjeh i da je htjela napisati nešto sasvim drugačije. Čini se da je taj recept uspješan, jer je pomama za knjigom počela i prije samog izlaska na tržište i još uvijek – ne jenjava! Hrvatsko izdanje knjige izlazi u ponedjeljak, 12. lipnja u izdanju Mozaika knjiga.

Svojim je prvi romanom učinila nešto nevjerojatno – poharala je sve liste najčitanijih knjiga i dobila status majstorice psiholoških zapleta zajedno s Gillian Flynn. Sam uvod u roman je poprilično šokantan: kao u pravim horor filmovima čitatelju se pred očima urezuje slika vezane žene pronađene na dnu rijeke. Samohranu majku pronašli su mrtvu u rijeci koja teče kroz gradić. Ranije tog ljeta, osjetljiva tinejdžerica dočekala je istu sudbinu. Njih dvije nisu prve žene koje su umrle u tim tamnim vodama, ali njihove smrti uznemirile su rijeku i njezinu povijest i iskopale davno potopljene tajne.

Iza utopljenice ostala je usamljena petnaestogodišnja kći. Bez oca i majke, i sad bez ijednog prijatelja, našla se na skrbi majčine sestre Jules, koja se nakon dužeg vremena vraća u svoj rodni grad nakon samoubojstva svoje sestre od koje se udaljila. Preuzima brigu nad svojom nećakinjom i kućom koja je uznemiruje, podsjeća na prošlost i na duboko zakopane tajne. Jules ne može vjerovati da je njezina sestra, koja je bila strastvena plivačica, počinila samoubojstvo skokom s litice u vodu. Roman je pisan iz više različitih perspektiva, točnije njih 10, što stvara efekt slaganja puzzli, koje je potrebno pažljivo i mudro spojiti u konačnu sliku. Svako poglavlje i svaki narator donosi novo svjetlo na ono što smo u tom trenutku mislili i podrazumijevali.

U trenutku kad pomislite da ste pohvatali sve konce ove priče, samo ste zagrebli površinu. U ovom fikcionalnom gradu Beckfordu svatko ima tajne, a što dublje krenete u potragu za njima, to je vjerojatnije da ćete se izgubiti u mraku. Stoga, ovaj će triler opovrgnuti sve vaše pretpostavke o žanru za koji ste mislili da sve znate. Preostaje nam malo se strpjeti, a onda uroniti ‘U vodu’, roman koji mnogo obećava!

Tagged: , , , , , , , , ,