Darujemo knjigu: Plemeniti gospodin u Moskvi

U suradnji s Mozaikom knjiga darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Amora Towlesa ‘Plemeniti gospodin u Moskvi’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 22. listopada
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 23. listopada

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Roman ‘Plemeniti gospodin u Moskvi’ autora Amora Towlesa odmah po objavljivanju postao je svjetska književna senzacija. Knjigom godine proglasili su ga njujorški Times, a nakon toga i Sunday Times, Mail on Sunday, Irish Times i Daily Express. Iste godine najboljom knjigom proglasio ju je i bivši američki predsjednik Barack Obama, a veliko zanimanje i povratak knjige na vrhove ljestvica potaknuo je 2019. godine Bill Gates koji je izrazio oduševljenje ovim veličanstvenim djelom.

Gotovo dva milijuna čitatelja potvrdilo je da je Towles napisao roman koji će ostati zapamćen kao jedan od najvećih fenomena u modernoj svjetskoj književnosti. Preveden je na petnaestak jezika, a na renomiranoj stranici Goodreads, koju prate milijuni čitatelja, među gotovo 200.000 čitatelja dobio je visoku ocjenu (4,36 od maksimalnih 5). Za obožavatelje ovog romana stigla je nova poslastica. Jedna od najboljih knjiga u posljednje tri godine godini dobit će TV ekranizaciju u obliku mini serije koja bi trebala biti prikazana 2020. godine.

Ovaj jedinstveni roman ispunjen je humorom, originalnim likovima i blistavim scenama koje očaravaju čitatelja pričom o čovjeku koji, bez obzira na nesvakidašnje okolnosti svoga života, pokušava otkriti svoju istinsku svrhu. S engleskog ga je prevela Aleksandra Barlović.

Dvadeset prvog lipnja 1922. godine grofa Aleksandra Rostova, nositelja odličja svetog Andrije, člana Konjičkog kluba i voditelja lova, izveli su iz Kremlja i otpratili preko Crvenog trga pa kroz lijepa okretna vrata hotela Metropol. Nakon što je boljševički sud zaključio da se grof nije pokajao, osudili su ga na doživotni kućni pritvor. Umjesto u svojemu uobičajenom apartmanu, sada mora živjeti u tavanskoj sobi dok Rusija proživljava desetljeće burnih previranja. Unatoč tome što u životu nije radio nijedan dan, njegova erudicija, neuništiv duh i duhovitost pomoći će mu da, malo-pomalo, počne razumijevati bogatu rusku povijest koja se odvija pred vratima hotela. Iako mu novi poredak donosi brojna životna ograničenja, njegov unutarnji, emocionalni svijet istodobno doživljava preobrazbu koja ga od dokonog bogataša pretvara u čovjeka s ozbiljnim zadatkom koji mora izvršiti.

Amor Towles rodio se i odrastao u okolici Bostona  (SAD). Diplomirao je na Sveučilištu Yale, a na Stanfordu je magistrirao engleski jezik. Više od dvadeset godina radio je u području ulaganja, a sada se potpuno posvetio pisanju. Towles živi na njujorškom Manhattanu sa suprugom i dvoje djece. Osim ovog, autor je još romana ‘Rules of Civility’ (2011) i ‘Eve in Hollywood’ (2013).

Tagged: , , , , , , , ,