Darujemo knjigu: Postolareva žena

U suradnji s Mozaikom, darujemo 3 primjerka knjige Adriane Trigiani – ‘Postolareva žena’

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

Postolareva žena 2U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 29. listopada
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 30. listopada
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Veličanstvena nezaboravna ljepota talijanskih Alpa na prijelazu u dvadeseto stoljeće okruženje je u kojemu se prvi put susreću Enza i Ciro.

Ali kad Ciro mjesnog svećenika uhvati u zagrljaju lokalne ljepotice, biva potjeran iz sela i poslan u Ameriku kao postolarev šegrt. Odlazi bez objašnjenja i ostavlja Enzu. No ona, bez njegova znanja, kreće za njim.

Ne znajući jedno za drugo, Ciro i Enza, oboje još mladi i naivni, počinju u Americi stvarati novi život. Ciro uspješno svladava obućarski zanat, Enza dobiva posao u tvornici, sve dok se sudbina ne umiješa i ponovno ih spoji. Ali prekasno je. Ciro se vec dragovoljno prijavio za odlazak u rat i Enza odlučuje nastaviti život bez njega, gradeći uspješnu karijeru švelje, u opernoj kući Metropolitan, koja će joj omogućiiti da dospije u glamurozne salone na Manhattanu te ulazak u život međunarodne pjevačke zvijezde, slavnoga Enrica Carusoa.

Od velebnoga zdanja Carnegie Halla preko popločanih ulica njujorške talijanske četvrti do nepreglednih ravnica sjeverne Minnesote, ti tragični ljubavnici sastaju se i rastaju, sve dok im, naposljetku, snaga njihove ljubavi zauvijek ne promijeni živote.

Ta nadasve zanimljiva povijesna priča o ljubavi i obitelji, ratu i gubitku, riziku i sudbini, roman je kakav samo Adriana Trigiani može napisati, priča je to nadahnuta poviješću njezine vlastite obitelji i ljubavlju prema tradiciji, što je njezinim književnim uspješnicama donijelo međunarodno priznanje.

Roman ‘Postolareva žena’ najveći je hit Adriane Trigiani i najljepša ljubavna priča koju je ikad napisala. Naša ju čitateljska publika već obožava zbog romana ‘Lucia, Lucia’, ‘Najbolje ljeto našega života’, ‘Jesenji oblaci’, ‘Ljubav na talijanski način’ i ‘Brak na talijanski način’, a nema sumnje da će i ‘Postolareva žen’a zarobiti srce svakoga tko ju pročita. Roman je s engleskoga prevela Dragana Grozdanić.

Tagged: , , , , , , , , ,