Darujemo knjigu: Rosie Kugli – Hod po rubu

U suradnji s izdavačkom kućom Ženska posla, darujemo 2x knjige autorice Rosie Kugli ‘Hod po rubu’.

Darujemo knjigu: Rosie Kugli – Ljubavnica

U suradnji s izdavačkom kućom Semafora darujemo 2 čitatelja/ice knjigom Rosie Kugli ‘Ljubavnica’.U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 19. veljače

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 20. veljače

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Hod po rubu’, novo djelo spisateljice Rosie Kugli, opravdano bi se moglo nazvati bestselerom biblioteke za mlade, jer je svojim sadržajem pogodio nišu jednog mladog istraumatiziranog bića, izmučenim onime što nazivamo pravi život. Ono o čemu se malo priča, a naizgled puno zna jest ono o čemu Rosie vješto piše – tema mladenačke delinkvencije i rasula koju ona uzrokuje na svim poljima razvoja jedne osobe – duševnom, intelektualnom, razvojnom te, na koncu i materijalnom, vjerodostojno je opisano na svakoj stranici ovog romana.

Jedna priča napisana iz dva kuta, ispričana sa strana dviju potpuno različitih osoba, ujedinjava se u jednu (složit ćete nakon čitanja), srcedrapajuću, ali prije svega, realnu priču jednog tinejdžera koji zapada u ‘probleme sa sustavom’. I upravo taj drugi kut gledanja, drugu stranu priče, napisala je novinarka Marijana Pleše, mlada nada hrvatske spisateljske scene. Konceptualno vrlo zanimljivo iznesena priča prerasta u pravo malo remek djelo kojim se prenose neke bitne poruke: od one (već izlizane) da svakome treba pružiti drugu šansu ili barem, kao u ovom slučaju, sustavnu rehabilitaciju, pa preko one da pravda uvijek nekako (makar i pogurnuta) ispliva na površinu ,pa sve do one možda i najbitnije – da je površnost i sklonost predrasudama ono što ubija: sasvim sigurno napredak i razvoj društva u cijelosti, ali i ono puno, puno bitnije – individuu na početku svojeg životnog puta. Ljudima koji diraju svoje neke životne ivice da bolje ovladaju hodanjem baš – po rubu.

(Lana Mičec, urednica)

***

Predstavljanje knjige održat će se u subotu, 17. veljače (11 sati) u prostorijama Zaklade Hrvatska kuća srca, Ilica 5/II (prolaz Oktogon), Zagreb.

Uz autoricu, sudjelovat će dr. sc. Lana Peto Kujundžić, predsjednica Odjela za mlade Županijskog suda u Zagrebu; lvan Ćelić, dr. med., saborski zastupnik i potpredsjednik Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora; prof. dr. sc. Danijela Štimac Grbić, voditeljica Odjela za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Moderator je Ivana Portolan Pajić.

Nakon promocij održat će se okrugli stol u okviru kampanje za prevenciju vršnjačkog nasilja ‘Nije cool biti bully’.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,