Darujemo knjigu: Ruth Ware – Smrt gospođe Westaway

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik knjiga, darujemo 1 čitatelja / icu knjigom Ruth Ware ‘Smrt gospođe Westaway’.U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 19. travnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 20. travnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Ruth Ware nastavlja oduševljavati kritiku i publiku svakim novim kriminalističkim romanom. Hrvatski su čitatelji imali prilike uživati u tri njezina romanima: ‘U mračnoj, mračnoj šumi’, ‘Žena u kabini 10’ i ‘Igra laži’. Te su tri knjige vrlo različite radnjom i likovima, ali većina se čitatelja slaže s time da je Ware autorica koja zna ispričati jezivu kriminalističku priču. Njezine su knjige objavljene na više od četrdeset jezika i prodane u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta. Neki je uspoređuju s Liane Moriarty, a drugi s Agathom Christie – i obje su strane u pravu.

‘Smrt gospođe Westaway’ najnoviji je uzbudljivi i napeti roman kojeg je u izdanju Mozaika knjiga s engleskog jezika preveo Josip Kovačević. U najnovijem nepredvidivom trileru ‘Smrt gospođe Westaway’, Harriet Westaway primi neočekivano pismo u kojem piše da je naslijedila veliko imanje svoje bake iz Cornwalla. U tom trenutku misli da su joj sve molitve uslišile. Duguje novac utjerivaču dugova, njegove prijetnje postaju sve agresivnije i ona se mora brzo dokopati gotovine. Postoji samo jedan problem – njezini djed i baka umrli su prije više od dvadeset godina, a pismo je primila pogrešna osoba. Međutim, ona zna što će joj pomoći da na prijevaru dođe do novca. Ako je itko sposoban pojaviti se na sahrani potpune strankinje i položiti pravo na nasljedstvo koje mu ne pripada, to je ona.

Prvijenac Ruth Ware, triler ‘U mračnoj, mračnoj šumi’, odmah po objavljivanju dospio je na prva mjesta ljestvica čitanosti časopisa Sunday Times, New York Times i USA Today, a tvrtka New Line Cinema otkupila je prava za filmsku adaptaciju. Kritičari i publika jednoglasno su je proglasili za jednu od najboljih knjiga 2015. godine. Svojim je drugim romanom ‘Žena u kabini 10’ potvrdila status ponajbolje spisateljice kriminalističkih romana i psiholoških trilera današnjice, odmah uz Paulu Hawkins ili Gillian Flynn. Još jedan zagonetni misterij preveden na hrvatski jezik iz njezina pera je naslov ‘Igra laži’, koji će se uskoro gledati i na malim ekranima. Snage su za snimanje filma udružili Entertainment One (eOne) i The Gotham Group.

Tagged: , , , , , , , ,