Darujemo knjigu: Tomislav Beronić – Peta dimenzija

U suradnji s izdavačkom kućom Beletra knjiga darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Tomislava Beronića ‘Peta dimenzija’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 15. studenoga
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 16. studenoga

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

U eksperimentu s Teslinim zavojnicama i bežičnim prijenosom električne energije, mlada znanstvenica Dorothea Eden otkriva ulaz u petu dimenziju – energetski prostor u kojem su zabilježena sva sjećanja čovječanstva. U dimenziji izvan prostorvremena otkriva da može komunicirati s tektonima – znanstvenicima i mudracima koji su svojim djelovanjem unaprijedili civilizaciju. Vibracije u tektonskim prolazima bude moćnu silu Dinamisu koja nastoji zatvoriti tektonske prolaze, stoga niz nesreća vezanih uz istraživanje pokreće policijsku istragu i prisiljava Dorotheu na oprez …

Kombinirajući spisateljsku vještinu s tehničkim znanjima, povijesnim istraživanjima i duhovnom znatiželjom, Tomislav Beronić konstruirao je intrigantan znanstveno-fantastični roman koji je nagradom publike Artefakt na prošlogodišnjem RIKON-u dokazao da zadovoljava i ukuse zahtjevne publike odgojene na stranim žanrovskim hitovima. Peta dimenzija čitatelja vodi na istraživanja po atraktivnim povijesnim destinacijama Europe i Bliskog Istoka jer Dorothea pronalazi tektonske portale od Švedske i Nina kod Zadra do Aleksandrije, Jeruzalema i Irana. Ulazak u dimenziju izvan prostorvremena istodobno omogućuje komunikaciju s najutjecajnijim osobama epoha – Isaacom Newtonom, Hypatijom, Ibn Sinom, Jeshuom… Usporedbe s Danom Brownom, Tomislav Beronić opravdava i odvažnim otvaranjem pretpostavki o daljnjem razvoju tehnologije i ljudskog društva koji omogućuje Teslina tehnologija.

Beletra predstavlja drugo izdanje ‘Pete dimenzije’ u kojem se najavljuje i skori nastavak pod naslovom ‘Tajanstveni tekton’.

Tomislav Beronić (Vukovar, 1965.) Djetinjstvo je proveo u Borovom Naselju u kojemu je završio i osnovnu školu. Maturirao je u matematičkoj gimnaziji u Vukovaru, nakon čega odlazi na tada obvezno služenje vojnog roka. Kao dječak i mladić često je s roditeljima plovio Dunavom, rado kampirao i lovio ribu. Aktivno se bavio nogometom u tada respektabilnom klubu NK Borovo, a kao tinejdžer završio je obuke za pilota jedrilice i padobranca. Sportsko zrakoplovstvo napušta odlaskom na studije matematike i prometa u Zagrebu. Tijekom studija radi u redakciji Studentskog lista kao novinar i tehnički urednik. Desetak godina živi u Švicarskoj i Njemačkoj, gdje radi kao programer i nakladnik. Od 1998. godine trajno živi u Hrvatskoj, stvorivši obiteljski dom u selu Krnjak nedaleko od Karlovca.

Tagged: , , , , , , , , , , ,