Darujemo knjigu: Tomislav Beronić – Tajanstveni tekton

U suradnji s izdavačkom kućom Beletra darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Tomislava Beronića ‘Tajanstveni tekton’ (drugi dio trilogije ‘Peta dimenzija’).

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 22. studenoga
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 23. studenoga

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Mlada znanstvenica Dorothea Eden završila je laboratorijska istraživanja bežičnog prijenosa električne energije i usavršavanje prijenosa treba nastaviti na terenu, na površinama od nekoliko stotina četvornih kilometara. Odgovarajuća nenaseljena područja njezin tim pronalazi u Australiji, Sahari i Arapskom poluotoku, gdje lokalne vlasti stvaraju niz problema. Uz pomoć tektona, najsjajnijih umova koji su u povijesti pridonosili napretku čovječanstva, Dorothea pronalazi rješenja. Upoznajući nove tektone saznaje za jednog kojemu ne uspijeva otkriti ime. Dok se projekt bežičnog prijenosa energije bliži ostvarenju, Dorothea pronalazi portal tajanstvenog tektona…

‘Tajanstveni tekton’ nastavak je romana ‘Peta dimenzija’, koji je na Rikonu 2017. osvojio nagradu publike Artefakt. Tomislav Beronić, kao hrvatski Dan Brown, u svojim romanima kombinira povijest, fiziku i religiju te upućuje na moguće smjerove razvoja tehnologije i budućnosti čovječanstva. Njegova junakinja Dorothea Eden odvažna je znanstvenica, opremljena borilačkim vještinama i odlučna u svojoj nakani da razvije bežični prijenos energije koji je zamislio Nikola Tesla. Elementi krimića i šarmantni likovi čine ovaj znanstveno-fantastični roman zabavnim i pristupačnim najširoj publici. U pripremi je treći nastavak trilogije ‘Peta dimenzija’ te dodatak ‘Indeks tektona’.

Tomislav Beronić (Vukovar, 1965.) Djetinjstvo je proveo u Borovom Naselju u kojemu je završio i osnovnu školu. Maturirao je u matematičkoj gimnaziji u Vukovaru, nakon čega odlazi na tada obvezno služenje vojnog roka. Kao dječak i mladić često je s roditeljima plovio Dunavom, rado kampirao i lovio ribu. Aktivno se bavio nogometom u tada respektabilnom klubu NK Borovo, a kao tinejdžer završio je obuke za pilota jedrilice i padobranca. Sportsko zrakoplovstvo napušta odlaskom na studije matematike i prometa u Zagrebu. Tijekom studija radi u redakciji Studentskog lista kao novinar i tehnički urednik. Desetak godina živi u Švicarskoj i Njemačkoj, gdje radi kao programer i nakladnik. Od 1998. godine trajno živi u Hrvatskoj, stvorivši obiteljski dom u selu Krnjak nedaleko od Karlovca.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,