Darujemo knjigu: Zov kukavice

U suradnji s Mozaikom, darujemo 1 primjerak knjige Roberta Galbraitha (J.K.Rowling) – ‘Zov kukavice’Zov kukavice 2Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 10. prosinca

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 11. prosinca

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Usudite se propustiti!

Nakon što je engleska verzija ovog vrlo popularnog, briljantnog debitanskog kriminalističkog romana Roberta Galbraitha izašla na engleskom jeziku u travnju ove godine (dobila je odlične komentare i preporuke te visoke ocjene na Goodreads, s prosjekom 4.01.), ovaj kriminalistički roman ‘Zov kukavice’ zasjao je na policama hrvatskih knjižara.

Ovo je novi krimić kakav samo možete poželjeti, uz sam bok Ruth Rendell i P. D. Jamesa – izvanredan kriminalistički roman čija se radnja odvija u mračnim ulicama Londona.

Kad se manekenka problematična ponašanja baci sa svojega snijegom prekrivena balkona u londonskom Mayfairu, svi će pretpostaviti da je riječ o samoubojstvu. Međutim, njezin brat ne dijeli opće mišljenje i unajmljuje privatnog istražitelja Cormorana Strikea da se pozabavi slučajem. Strike je ratni veteran – ranjen kako fizički tako i psihički – i život mu je u rasulu. Raspada mu se ljubavna veza, posao mu baš i ne ide i slučaj istrage smrti poznate manekenke učinit će mu se poput pojasa za spašavanje. No dobar honorar neće biti lako zaraditi: što dublje bude ulazio u neobičan svijet mlade manekenke, stvari će postajati sve mračnije i Strike će se približiti otkriću šokantne tajne i ući u samo srce opasnosti…

Napet, otmjen krimić smješten u ozračje Londona – od mirnih ulica Mayfaira do pabova u pokrajnjim uličicama East Enda i vreve Sohoa – ‘Zov kukavice’ izvanredna je knjiga. Predstavljajući lik Cormorana Strikea, ovo je hvaljeni prvi krimić J.K. Rowling, napisan pod pseudonimom Robert Galbraith.

‘Zov kukavice’ predstavlja novu poslasticu za sve fanove J.K. Rowling, a i one ostale koji i nisu bili oduševljeni malim čarobnjakom. Za Potter fanove, ‘Zov kukavice’ je još jedna prilika za uživanje u bogatstvu slika koji potpisuje Rowling s osjećajem radosti koja se vidi kroz svaku riječ koju piše. A za sve ostale, ovo je prilika da pročitaju knjigu od jedne od najuspješnijih autorica naše generacije. Ne da osuđuju, mjere ili prosuđuju već da uživaju i da budu ponosni što čitaju ovaj roman. Prilika za pročitati ovako nešto ne dolazi nam baš često.

Pročitajte ulomak iz romana!

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,