Darujemo roman za mlade Vjekoslave Huljić

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik knjiga darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Vjekoslave Huljić ‘Moji misle da ja lažem’.

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 11. svibnja

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 12. svibnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

U novom romanu ‘Moji misle da ja lažem’ Vjekoslava Huljić otvoreno govori o problemima djece rastavljenih roditelja, otvarajući pritom i brojne osjetljive teme današnjice, odnosa u obitelji, problema krhkog samopouzdanja kod djece, a naročito kod djevojčica. Po preporuci psihologa, djevojčica odlazi na otok prepun novih ljudi i poznanstava gdje će se njezin život okrenuti u potpuno neočekivanom smjeru.

Spisateljica Vjekoslava Huljić već je mladu publiku zarazila naslovima poput ‘Moj tata je lud za mnom’ (2011), ‘Moja baka ima dečka’ (2013), ‘Moja sestra je mra’k (2015). U svakom romanu otvara teme problema svakodnevnih odnosa mladih u obitelji, školi i susjedstvu, nudeći priliku da svaki tinejdžer pronađe uzore za bolji vlastiti napredak.

Bježati od ozbiljnih problema bilo bi zatvaranje očiju pred stvarnosti, a opteretiti djecu teškim temama u romanima još veći propust. Spojiti ozbiljni društveni problem tjeskobnog ponašanja koji danas pogađa brojne mlade, humor i avanturističku temu u jedan roman čini se gotovo nemogućim. No, ovaj roman posjeduje sve te karakteristike i prilagođen je mladima. Vjekoslava Huljić otvorila je u ovom romanu osjetljivu temu o problemima današnje mladeži, ali istovremeno i pokazala izlaze iz tih problema, naglasila potrebu za prihvaćanjem sebe i situacije u kojoj se mladi čovjek nađe u životu. Glavni lik u ovom romanu je Karla, pametna i bistra djevojčica, no razvod roditelja i odlazak majke uzrokovao je emocionalnu napetost i nisko samopouzdanje. Zabrinuti otac spreman je učiniti sve da se situacija popravi, pa odlazi s kćeri na opušteno ljetovanje na Lastovo. A tamo će se dogoditi avantura vrijedna pamćenja, avantura koja će doći kao lijek na sve probleme koji su se odvili posljednjih mjeseci! Duhovito, zabavno i poučno!

Vjekoslava Huljić autorica je pet knjiga za djecu: knjige bajki i priča ‘Čampro’ (2000.) i ‘Lonac za čarolije’ (2007.), te romana za djecu ‘Maksove šumotvorine’ (2002.), ‘Oči u oči s nebom’ (2003.), ‘Moj tata je lud za mnom’ (2011), ‘Moja baka ima dečka’ (2013), ‘Moja sestra je mrak’ (2015). Objavila je i zbirku pjesama ‘Jutrooki’ (1986.) te roman za odrasle ‘Gen anđela’ (2011). Bajka o divu Čampro izvođena je 1996. u splitskom Gradskom kazalištu lutaka, a njezine priče za djecu ekranizirala je Hrvatska televizija 1994. godine. Još kao dijete postala je dvostruka dobitnica prve nagrade časopisa Dječja iskra, koji joj je dodijelio Zlatno pero za najboljeg mladog književnika, te prve i druge nagrade Modre laste. Bajke i pjesme uvrštene su u mnoge čitanke i školsku lektiru. Uz Miru Gavrana i Tončija Huljića suautorica je mjuzikla ‘Pacijenti’. Mama je Ivanu i Hani. Živi i radi u Splitu.

Tagged: , , , , , , , , , ,