Darujemo ulaznice: Ansambl Antiphonus – Bachova Muka po Ivanu

U suradnji s Ansamblom Antiphonus darujemo 2 čitatelja/ice s 2 po ulaznice za koncert Bachove ‘Muke po Ivanu, koji će se održati u nedjelju, 4. ožujka (20 sati) u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 3. ožujka u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 4. ožujka u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Nakon što su na poziv glasovitog Helsinškog baroknog orkestra s Edinom Karamazovom nastupili u rasprodanoj dvorani Camerata i doživjeli ovacije publike, Ansambl Antiphonus već šest godinu zaredom izvest će Bachovo remek-djelo ‘Muku po Ivanu’, koja je postala najtraženiji i najposjećeniji korizmeni koncert, kao i najveća glazbena atrakcija u ovom dijelu repertoarne godine.

Antologijski ‘Johannespassion’, uz dirigentsku palicu cijenjenog Tomislava Fačinija, umjetničkog voditelja Ansambla Antiphonus, te zvijezde inozemnih opernih pozornica, tenora Roberta Bartnecka i basbaritona Krešimira Stražanca u zahtjevnim ulogama Evanđelista i Isusa, vjernu publiku očekuje u nedjelju, 4. ožujka u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebui

‘Muka po Ivanu’ iliti ‘Johannespassion skladana je u vrijeme Bachova boravka u Weimaru, a berlinska ju je Singakademie prvi put izvela 1833. godine. U tekstu je sam Bach isprepleo prizore – Petrov plač, kidanje zastora i potres zemlje, dok tonskim simbolizmom djelo izražava dvojaku ideju – poniženje Boga-Čovjeka u bolima te Isusovo uzvišenje u pobjedi nad smrću i paklom.

‘Bach nas ostavlja bez teksta. Svaki put. Slatki križu, slatki Čavli, slatka Korizmo u kojoj nam stoljeća poručuju: potrčite – Kamo? … na Golgotu, gdje cvjeta vaše spasenje!’, kratka je pozivnica antiphonusovaca i Tomislava Fačinija za nedjeljni koncert obećaje vrhunski glazbeni užitak.

Ulaznice za koncert Johannespassion, jedan od najsjajnijih bisera iz bogate riznice europske pasionske baštine, koje nam je genijalni Johann Sebastian Bach ostavio za vječnost, mogu se kupiti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda svakog radnog dana (11-14 i 19-20 sati), kao i sat vremena prije početka koncerta te putem sustava Entrio.hr https://www.entrio.hr/event/antiphonus-j-s-bach-johannespassion-4930

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,