Darujemo ulaznice: Ansambl Antiphonus – Monteverdi za kraj sezone

U suradnji s Ansamblom Antiphonus, darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za njihov koncert na kojem će izvesti Monteverdijevo kapitalno djelo ‘Vespro della Beata Vergine 1610.’. Održat će se u nedjelju, 21. svibnja (20 sati) u Crkvi sv. Katarine na Gornjem gradu.Ansambl AntiphonusKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 20. svibnja u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 21. svibnja u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Nakon što se posljednjih nekoliko godina etablirao kao izuzetno kreativan i umjetnički visokoprofiliran vokalni ansambl pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija te nedavno atraktivno-teatralnim nastupom u tunelu Grič u sklopu 29. Zagrebačkog biennalea sasvim ‘opio’ publiku, kao ‘šećer na kraju’ svoje koncertne sezone i ciklusa Trinitas, Ansambl Antiphonus pripremio je još jednu glazbenu poslasticu koja budi senzaciju i mistiku, Monteverdijevu ‘Vespro della Beata Vergine 1610’. Riječ je o djelu iz razdoblja kad je Monteverdi skladao nove pjesme za zbor i soliste te kombinirao tradicionalne stilove s novima, poput madrigala i liturgijskih kompozicija, koje su postigle enorman uspjeh, i nadahnutog skladatelja ‘zapečatile’ kao jednog od najvažnijih figura glazbenog baroka.

‘U Monteverdijevoj godišnjici, završavamo našu sezonu ovim gracioznim gigantom, jednim od najraskošnijih djela liturgijske glazbe i draguljem u kruni Claudijeva opusa. Skladba, ili zbirka kojom je svoju karijeru usmjerio vrhuncu, položaju maestra di cappella sv. Marka u Veneciji, predstavlja zapanjujuću umjetničku cjelinu koju nimalo ne remeti činjenica da je riječ o prezentaciji svih mogućih tehnika i nekoliko stilova koje su se u ono doba tražile od liturgijskih skladatelja. Zar to nije jedno od glavnih svojstava najvećih – napisati glazbu koja uznosi slušatelja sama po sebi, a zadivljuje znalca svojim skrivenim jezikom? U amalgamu dvanaest glasova, korneta, trombona, gudača, teorbe i orgulja u biranoj internacionalnoj postavi, opraštamo se od vas do sljedeće prilike’, riječi su pozivnice umjetničkog voditelja Antiphonusa, dirigenta Tomislava Fačinija.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu sat vremena prije početka, i to po cijeni od 70 kuna ili s popustom za studente, umirovljenike i grupe od 35 kuna.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,