Darujemo ulaznice: Ansambl Antiphonus – Monteverdijevi madrigali

U suradnji s Ansamblom Antiphonus darujemo 2 čitatelja/ice s 2 po ulaznice za njihov koncert u tradicionalnom ciklusu Triade, koji će se održati u utorak, 9. listopada (20 sati) u Muzeju za umjetnost i obrt.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 8. listopada u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 9. listopada u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Nakon uzavrele ljetne sezone i brojnih koncerata, kao i gostovanja na inozemnim pozornicama, te uvažena priznanja za umjetničko dostignuće u glazbenom programu 64. Splitskog ljeta, Ansambl Antiphonus se u velikom stilu, s najavom nove koncertne sezone s dva tradicionalna ciklusa, Triade i Trinitas, vraća u svoje zagrebačko ‘gnijezdo’, ambijentalni foaje Muzeja za umjetnost i obrt, gdje će svoju publiku željnu istinske glazbene ekstaze dočekati s prvim koncertom sezone, ovaj put s nešto drukčijom i egzotičnom interpretacijom slavnih Monteverdijevih madrigala.

Kao najbolja uvertira u raskošnu i prpošnu koncertnu sezonu 2018. / 2019., u glazbenoj ‘priči’ pridruži će im se renomirani talijanski ansambl I Musicali Affetti, poznat po izvođenju stare glazbe na izvornim instrumentima te neutažive želje za izvođenjem i eksperimentiranjem s različitim glazbenim žanrovima.

Ulaznice se mogu kupiti svaki dan na info pultu Muzeja za umjetnost i obrt, po redovnoj cijeni od 80 kuna, a za umirovljenike, studente i učenike od 50 kuna te 35 kuna za članove umjetničkih glazbenih udruga.

Donosimo i ekstravagantnu najavu koncertne sezone iz pera maestra Tomislava Fačinija, umjetničkog voditelja i dirigenta Ansambla Antiphonus, koji se ‘zarazio’ vječnom dvojbom između plave i crvene pilule…

Upali Antiphonus!
I to pritisnuvši botun, taster, pa čak i dugme, ili jednostavno kliznuvši prstom preko osjetljivog ekrana – nećete pogriješiti.
(Molimo koumpounofobične ljubitelje Antiphonusa da apstrahiraju stanovite pojmove iz ovog uvodnika).
U dvjema niskama glazbenih bisera, štono klize poput karavana svilom natovarenih deva gledano iz ptičje perspektive, naći ćete i više nego preporučenu sezonsku dozu opijata kojima Muze napajaju svoje vjerne štovatelje.
Odaberete li crveni gumbić ciklusa Triade u Muzeju za umjetnost i obrt, na sad već tradicionalnom Trgu Republike, poklonit ćete si pristup novom krugu madrigalske zbilje. U tom, praktički zemaljskom raju, u ulozi Beatrice nastupit će ipak muški gosti: talijanski ansambl I musicali affetti uz Monteverdijeve ratničke i ljubavne madrigale, zatim suosnivač ansambla Il giardino armonico lutnjist Luca Pianca, osvjetljujući meandre glazbenog svijeta Gesualda, te Gorkem Şem (on sigurno kaže dugme), izumitelj čudnovatog instrumenta imenom Yaybahar, začinjajući posve egzotičnom istanbulskom notom madrigalske uspješnice ranih korisnika Petrarkinih versâ.
Pritiskom na play puce ciklusa Trinitas u crkvi sv. Katarine, osigurat ćete si dio vječnosti uhvaćene perom besmrtika; okosnicu čine Magnificat i optimistični moteti J. S. Bacha, a tu su i dragi mu kolega Carissimi, nimalo živahan Allegijev Miserere i krajnje turobna promišljanja o konačnosti života Purcella, u lijepom kontrapunktu čiju sintezu ipak krasi obećanje da će oni, koji siju u suzama, žeti u radosti i veselju.
Upravo kao i mi svi zajedno!

TRIADE, prvi koncert:
9.10. u 20 sati, MUO
Monteverdi
Antiphonus & I musicali affetti (IT)
Monteverdi: Madrigali guerrieri, et amorosi (VIII. knjiga)-izbor
intermezza: Salomone Rossi, Maurizio Cazzati

Tagged: , , , , , , , , , , ,