Darujemo ulaznice: Antiphonusov koncert Per USPinjača ad USPer

U suradnji s ansamblom Antiphonus darujemo 2×2 ulaznice za koncert ‘Per USPinjača ad USPer’, koji će se održati u nedjelju 29. rujna (20 sati) u crkvi sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 28. rujna u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 29. rujna u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Vokalni ansambl Antiphonus, koji i kod struke i publike uživa sve veću popularnost te uspješno njeguje prepoznatljiv glazbeni izričaj, pod umjetničkim i dirigentskim ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, veličanstvenim koncertom otvara svoj tradicionalni i najposjećeniji glazbeni ciklus Trinitas.

Na pozornici će im se pridružiti Hrvatski barokni ansambl, a za uvertiru u raskošnu programsku sezonu koja donosi šest vrhunskih koncerata, Antiphonusovci će glazbene sladokusce počastiti božanstvenom baroknom venecijanskom glazbom, koja stoljećima odolijeva zubu vremena, a koju u svom najopsežnijem djelu, ‘Compositioni armoniche’, potpisuje cijenjeni istarski skladatelj Francesco Usper.

Dođite u crkvu sv. Katarine i upoznajte dvojicu USPera – Franju i netjaka mu Gabrijela, koji vape da iz kaveza enciklopedističke natuknice uđu u vaš život. Rođeni Ištrijan proveo je život u Mlecima, učio kod Gabrielija, s Monteverdijem bio među odabranim skladateljima omnibus Requiema za papu Cosima II. i iza sebe ostavio pozamašni opus, iz čije će zbirke Compositioni armoniche (od zastrašujućih 300 stranica) izvesti izbor za pamćenje.

Usper je, naime, majstor melodijskih USPješnica koji bi, skladani par sto godina poslije, zasigurno harali valovima etera. Sav sjaj Serenissime, tromboni stopljeni s glasovima, na krilima od violina, opleteni nezaustavljivim kornetima i poduprti izdašnim continuom – od solističkih brojeva, sonata za blokove instrumenata do završne Battaglie za pjevanje i sviranje, uvjerit ćete se još jednom kako za neke epohe jednostavno – nema loše glazbe, pozvao je maestro Fačini na dugoiščekivano otvaranje ciklusa Trinitas i putovanje s Antiphonusovcima do glazbenog Parnasa.

Ulaznice se mogu kupiti na samom ulasku u crkvu sv. Katarine, sat vremena prije početka koncerta, i to po redovitoj cijeni od 80 kuna, za studente, grupe i umirovljenike od 50 kuna te 35 kuna za članove umjetničkih glazbenih udruga i prijatelje Ansambla, kao i online.

Tagged: , , , , , , , , , , ,