Darujemo ulaznice: Ansambl Antiphonus – glazbeno putovanje u Versailles

U suradnji s ansamblom Antiphonus, 2 čitatelja/ice darujemo s po 2 ulaznice za njihov drugi koncert ciklusa Triade, koji će se održati u Muzeju za umjetnost i obrt u utorak, 8. prosinca u 20 sati.Ansambl AntiphonusKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 7. prosinca u 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 8. prosinca u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Vokalni Ansambl Antiphonus pod umjetničkim ‘štapićem’ maestra Tomislava Fačinija otvara svoj drugi koncert iz tradicionalnog ciklusa Triade, ovaj put vodeći nas na eterično glazbeno putovanje u Versailles, upoznajući nas sa svim glazbenim užicima u odajama francuskog dvora, prije svega putenom operom ‘Les plaisirs de Versailles’ koju prate brbljavi alegorijski likovi skladatelja Marc-Antoinea Charpentiera, kao i njegovim suparnikom, Firentincem Jean-Baptistom Lullyjem koji je postao tvorcem francuske opere, i njegovom baroknom ‘chaconne’, što su inače bile najdraže uspavanke kralja Sunca, Luja XIV.

Upravo su te skladbe najživlji mogući opis tadašnje atmosfere Versaillesa, koju nam također u minucioznim i prekrasnim grafikama iz kabineta Luja XIV. predstavlja Muzej za umjetnost i obrt svojom izložbom ‘Arhitektura i performans’.

Ansambl Antiphonus, inače poznat po nadahnutim nastupima isprepletenima svim žanrovima koje izvodi isključivo komorno, čak i kada su na repertoaru kompleksni vokalno-instrumentalni odabiri, tako nastavlja niz vrlo uspješnih i posjećenih koncerata, budeći novu radoznalost i žar posjetitelja prema ovako jedinstvenom glazbenom izričaju.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni/info pultu Muzeja za umjetnost i obrt svaki dan od 10 do 19 sati, kao i sat vremena prije koncerta na istom mjestu, i to po cijeni od 70, a za umirovljenike, studente i učenike 35 kuna.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,