Darujemo ulaznice: Schubertijada u izvedbi Antiphonusa i Detonija

U suradnji s Ansamblom Antiphonus darujemo 2 x 2 ulaznice za njihov koncert koji će, uz Schubetovu glazbu i pijanista Danijela Detonija, održati u utorak, 28. siječnja (20 sati) u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 27. siječnja u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 28. siječnja  u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

U sklopu tradicionalnoga glazbenog ciklusa Triade , Ansambl Antiphonus pod umjetničkim ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, zaljubljenicima u klasične note šalje pozivnicu za svoj drugi koncert. Sada ih vodi na jedno čarobno mjesto, Cafe Schubert, gdje caruje duh 1800-ih, a kava je metafora za druženje u najboljem društvu.
U oživljavanju toga minulog vremena očekuje ih glazbeni susret s austrijskim skladateljem Franzom Schubertom koji je u samo 31 godinu svog života ostavio grandiozni opus; više od šestotinjak pjesama, deset simfonija, obilje komorne glazbe, velikih i malih misa, oratorija, rekvijema, opera i scenske glazbe, pa čak i skladbu za arpeggione.

Antiphonusovci će, uz pratnju virtuoza za klavirom, Danijela Detonija, izvesti poznate i nepoznate pjesme, kvartete, podoknice i najsjajnije glazbene trenutke tog velikog majstora niskog rasta, koji je često kazivao: ‘Čim ujutro ustanem, započinjem pisati skladbu. I, kada je dovršena, započinjem novu.”Schubert je u promjeni psihološkog govora glazbe bio pravi revolucionar, u njezinoj arhitekturi osoba koja razumije što je iza njega i kamo se ide, a u razvoju pjesme Prometej’, naglasio je maestro Tomislav Fačini.
 
Ulaznice za koncert mogu se kupiti svakoga dana na info pultu MUO, kao i sat vremena prije početka koncerta te online na entrio.hr

‘Kad ujutro ustanem, započinjem pisati skladbu. I, kad je dovršena, započinjem novu.’

S takvim se stavom, ili nagonom, uistinu može ostaviti opus od šestotinjak pjesama, deset simfonija, obilja komorne glazbe, velikih i malih misa, oratorija, rekvijema, opera i scenske glazbe, pa čak i skladbu za arpeggione, u svega 31 godinu života. I ne bilo kakav opus. U promjeni psihološkog govora glazbe pravi revolucionar, u njezinoj arhitekturi osoba koja razumije što je iza njega i kamo se ide, u razvoju pjesme Prometej.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,