Darujemo ulaznice: Uzvikinite Miserere s Ansamblom Antiphonus!

U suradnji s Ansamblom Antiphonus darujemo 2 x 2 čitatelja/ice s ulaznicama za njihov koncert ‘Miserere’ u tradicionalnom ciklusu Triade, koji će se održati u nedjelju, 7. travnja (20 sati) u monumentalnom ambijentu crkve sv. Katarine na Gornjem gradu.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 6. travnja u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 7. travnja u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Netom nakon laskave nominacije za 26. Glazbenu nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma klasične glazbe, koju su zaslužili za svoj prvi nosač zvuka ‘Ne le tue braze / U tvoje ruke’, hvaljeni Ansambl Antiphonus, pod dirigentskom i umjetničkom palicom maestra Tomislava Fačinija, zagrebačku će publiku za kraj koncertne sezone i tradicionalnog ciklusa Trinitas počastiti pravom glazbenom poslasticom.

U svome snažno-sugestivnom aranžmanu izvest će remek-djela duhovne glazbe koja izmiču prolaznosti, među ostalim i slavnu skladbu rimskog skladatelja Gregorija Allegrija ‘Miserere’ iz 17. stoljeća , najpoznatiju partituru pokajničkog psalma koju je skladao za liturgijska slavlja Velikog tjedna u Sikstinskoj kapeli.

‘Postoji bezbroj načina da se kaže Miserere! Svijest o pogrešci, o načinu na koji ona utječe na naš život i mijenja ga, početak je i prekretnica života najvećih. Das Miserere, onaj kralja Davida, jedan je od važnih biblijskih trenutaka koji ukazuju na to da je i najsvetija linija satkana od lomljivih, ljudskih i kvarnih niti, od ubojica, svadljivaca, bludnica… No valja imati snage i reći Miserere, i takvi isti ljudi uistinu postaju oruđe spasa.

Pripovijest o Jefti govori o brzopletosti, o barbarizmu i stalnoj opasnosti Izabranog naroda da zapadne u ružne navike okolnih plemena, među kojima su svakako prednjačile ljudske žrtve, povezane uz idolopoklonstvo.

‘Jesus, meine Freude’ (Isuse, moja radosti), s kombinacijom jednostavne nabožne poruke korala i složene a opet pitke teologije sv. Pavla, onog što se obratio na putu za Damask, govori o onome što Miserere stvara novo u nama: primanjem darova smilovanja, nestaje u nama osude. Osude drugih i nas samih.

Nevjerojatan, slojevit i simetričan Bachov motet s osovinom dvostruke fuge, epizodama vokalnih triosonata i instrumentalnih ‘pavlovskih’ epizoda uokviren i artikuliran interpunkcijama korala stoji s jedne strane našeg programa, koji započinjemo jednim od kamena temeljaca oratorijske glazbe – Carissimijev oratorij Jefta, i to onaj pravi, iz Oratorija del Santissimo Crocifisso pod paskom Filipa Nerija; a između ta dva rano i kasnobarokna spomenika nalazi se glazbeni Das Miserere – mitski dragulj sikstinske kapele, tajna koju je razbio Mozart zapisavši je mladenačkom bahatošću genija, moguća greška zapisa ili transpozicije koja je zaslužna za lansiranje Allegrija u orbitu, i bez pomoći helija. Pridružite nam se u crkvi sv. Katarine, 7. travnja u 20 sati i recite zajedno s nama najbolji Miserere!’, riječi su Tomislava Fačinija i najbolja pozivnica za posljednji zagrebački koncert Antiphonusa u ovoj sezoni.

Ulaznice se mogu kupiti na samom ulasku u crkvu sv. Katarine, sat vremena prije početka koncerta, i to po redovitoj cijeni od 80 kuna, za studente, grupe i umirovljenike od 50 kuna te 35 kuna za članove umjetničkih glazbenih udruga i prijatelje Ansambla, kao i online putem linka.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,