Debela u Maloj sceni po 300. put

Predstava ‘Debela’ zagrebačkog kazališta Mala scena, premijerno izvedena 6. veljače 2008. godine, ove subote, 9. studenoga u 20 sati, doživljava jubilarnu 300. izvedbu.DebelaTekst predstave nastao je prema popularnom romanu autorice Silvije Šesto Stipaničić, koji ne silazi s top lista najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade. ‘Debela’ jenagrađena nagradom Ivana Brlić Mažuranić i nalazi se na Časnoj listi IBBY-a kao predstavnica Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta.

Tekst je za scenu prilagodila i režirala Snježana Banović, kojoj je predstava ‘Debela’ bila prva suradnja s Malom scenom. Roman ‘Debela’ na popisu je lektire za osmi razred, a predstava zaslužuje biti na popisu nužnih izlazaka na kojima ćete se izvrsno provesti!

U predstavi igraju Lana Gojak/Lukrecija Tudor, Iva Mihalić/Maja Katić, Luka Juričić/Marko Hergešić i Igor Kovač/Filip Lozić). Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Đenisa Pecotić, a producentica Vitomira Lončar. Korištene su skladbe Davora Tolje i Zorana Lesendrića. U prvoj podjeli igrala je Ana Begić, koja je za ulogu Lade nagrađena na festivalu ASSITEJ-a u Čakovcu.

Mala scena

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,