Detourovo lice se promijenilo

Singlom ‘Tvoje lice se promijenilo’ Detour najavljuje četvrti album ‘detour10’ koji će svoju koncertnu promociju doživjeti 19. studenoga u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture, u sklopu velikog slavljeničkog koncerta ‘Detour i gosti – 10 godina putovanja’.
detourGodinu u kojoj su poharali radijski eter s pjesmom ‘Zaljubila sam se’ završit će na najbolji mogući način: novim singlom, novim albumom i velikim koncertom. Pjesma ‘Tvoje lice se promjenilo’ ostavila je trajni trag u eteru i predstavlja prvu autorsku uspješnicu skladatelja i tekstopisca grupe Nenada Borgudana, kojemu je pri pisanju teksta pomogla tadašnja pjevačica grupe Yammat, Ivana Babić.

‘Pjesma Tvoje lice se promijenilo ne spada u pjesme s Detourovih diskografskih izdanja već datira iz 2004. dok je grupa djelovala pod imenom Yammat i izvorno se nalazi na njihovu albumu Plan B. Napravili smo veliki zahvat u aranžmanu i zvuku pjesme pojačavši bazu puhačima, gudačima i perkusijama što je uz novi vokal naše Gine pružilo potpuno novo čitanje skladbe’, objašnjava Nenad te nastavlja: ‘Radi se o albumu za koji smo odabrali deset skladbi koje zapravo čine presjek našeg rada i prvih triju albuma, među kojima su i neke koje nisu imale status singla. S novim osvježenim aranžmanima namjera nam je približiti pjesme onome što danas čini zvuk Detoura.’

Pjesma s kojom Detourovci standardno završavaju svoje kocertne nastupe dobila je po prvi put i svoj video broj u režiji Tomislava Brđanovića koji je članove i njihove pridružene goste, instrumentaliste, postavio u njihovo prirodno stanje, na pozornicu: s instrumentima i u sviračkom zanosu.

A. R. / Foto: Barbara Repe

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,