Dimitrije Popović: Vizualni identitet Filharmonijskog bala

Ugledni slikar i grafičar Dimitrije Popović ostvario je još jednu zapaženu suradnju, ovaj put sa Zagrebačkom filharmonijom prilikom izrade vizualnog identiteta za njezin tradicionalni Filharmonijski bal.

Dimitrije Popović-Filharmonijski balFilharmonijski bal, koji se od 1980-ih pa sve do danas održava svake godine uoči Nove godine, etablirao se kao važno društveno događanje na kojem nas, po uzoru na bečke novogodišnje koncerte, valcerima, polkama, arijama i koračnicama odvodi u raskoš novogodišnje svečanosti.

Iz Zagrebačke filharmonije najavljuju nastavak suradnje s ovim cijenjenim umjetnikom na još nekoliko projekata.

‘Čast nam je što je veliki Dimitrije Popović dao svoj kreativni pečat našem Balu. Filharmonijski bal dolazi u vrhuncu naše koncertne sezone i zato ga nastojimo iz godine u godinu učiniti posebnim za naše posjetitelje. Dimitrije Popović svojim je kreativnim izrazom dao svoj dio te posebnosti. Spajanje umjetnosti je ono čemu težimo – kao što glazbu osjećamo srcem tako i umjetničko djelo percipiramo srcem. Veselimo se nastavku suradnje’, rekao je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

 

Dimitrije PopovićDimitrije Popović, jedan je od najcjenjenijih hrvatskih slikara iza kojeg je sedamdesetak samostalnih i tristotinjak skupnih izložbi u Hrvatskoj i svijetu. Osamdesetih je godina izlagao čak i sa slavnim Salvadorom Dalijem. Počevši od Tereze Kesovije koja mu je bila jedna od prvih muza, za njegove cikluse inspirirane intrigantnim ženskim biblijskim likovima pozirale su i Severina (Saloma), Petra Vrkljan (Judita) i Dora Lipovčan (Marija Magdalena). Nešto manje je poznato da je ovaj vrhunski slikar i izvrstan književnik: objavljeno mu je deset knjiga eseja, dva romana i tri zbirke priča, a tri puta je nagrađivan i prestižnom književnom nagradom Večernjeg lista Ranko Marinković.

Filharmonijski bal održat će se u utorak, 30. prosinca u 20.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nakon koncerta pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i sjajne mezzospranistice Diane Haller, zabavni program nastavit će se uz prekrasne vokale Ivanu Husar i Martinu Tomčić koje će pratiti Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije.

MIC


Pročitajte još: Dimitrije Popović: Hommage Sigmundu Freudu


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,