Divlje jagode: Greatest Hits (2 LP)

Živuće rock legende Divlje jagode, predvođene karizmatičnim Seadom Lipovačom Zeletom, objavile su, u izdanju Croatia Recordsa, dvostruki LP album s najvećim hitovima.
Divlje Jagode-Greatest HitsNa dvostrukom, 180 gramskom vinilu u crvenoj boji Divljih jagoda ‘Greatest Hits’ nalazi se 19 pjesama iz bogate diskografske karijere koja je iznjedrila brojne hitove koje stari fanovi cijene, a novi tek otkrivaju. Na LP albumu tako možete naći pjesme iz svih faza dugotrajne karijere, koje je posebno za izdanje odabrao Zele Lipovača. Među njima su ‘Divlje jagode’, ‘Motori’, ‘Krivo je more’, ‘Let na drugi svijet’, ‘Jedina moja’, ‘Konji’, ‘Marija’, ‘Samo da znaš’… Izvrsno likovno oblikovanje LP-a potpisuje Igor Kelčec, a cijena dvostrukog vinila je 149 kuna.

‘Rijetko je koji bend, bez obzira na stilsku i teritorijalnu opredijeljenost prošao uspješno onoliko testova, koliko ih je prošla grupa Divlje jagode. Činjenica da na prostorima zapadnog Balkana postoji bend koji je prodao više milijuna nosača zvuka, s muzikom koja stilski podrazumijeva hard and heavy zvuči skoro nemoguće. Divlje jagode, čija karijera traje od davne 1978. godine, ostavile su trajni pečat u diskografiji, ali i urbanoj kulturi, zahvaljujući pjesmama s kojima se identificiraju, kako nove i nadolazeće mlade generacije, tako i niz generacija prije njih. Sa dvanaest studijskih albuma, stotine pjesama i na desetke klasičnih hitova Divlje jagode danas nadilaze i granice i vrijeme, jer fanovi ih s jednakim uzbuđenjem prate i danas, kao što su to radili početkom osamdesetih’, opisao ih je Stjepan Juras na koricama dvostrukog vinila.

C. R.


Divlje jagode
Divlje jagode: Biodinamička ljubav – 12. album
Tagged: , , , , , , , , , , , ,