diWine bar: Vinske igre uz Enosophiju

‘Game of Wines’ koncept je koji je osmislila i pokrenula vinska promotorica Vlasta Pirnat, aktivna članica udruge Women on Wine i suradnica popularnog diWine bara koji odnedavno radi na novoj zagrebačkoj adresi Opatovina 29.

Riječ je o zabavno-edukativnom vinskom kvizu koji se sastoji od prezentacije, testa i – naravno – kušanja vina, a koji je svaki put do sada rasprodan u rekordnom roku. Sudionici vinskih igara u prilici su osvojiti vrijedne vinske nagrade, ali jednako su privučeni super atmosferom i prilikom da se, barem na jednu večer, ‘teleportiraju’ u neku od hrvatskih vinarija i saznaju zanimljive detalje o vinskoj povijesti, vinima i aktualnim etiketama na tržištu.

U diWine baru održana su do sad ukupno tri izdanja ‘Game of Wines’. Led je probila vinarija Kutjevo, koja je tom prilikom predstavila svoj novi pjenušac De Gotho, ali i druga vrhunska vina poput Graševine Vinkomir te Rosea Premium. Prezentaciju je, zajedno sa Vlastom Pirnat, vodio predstavnik vinarije Petar Marincil, provevši prisutne kroz bogatu i burnu povijest Kutjevačkog podruma, koja seže u prošlost sve do 13. stoljeća i čuva legendu o strastvenim susretima baruna Trenka i Marije Terezije. Ne znamo ima li u podrumu tako strastvenih susreta i u sadašnjosti, ali znamo da odnedavno možete svoja vina pohraniti u njihov vinski trezor koji će se brinuti da ista budu mažena, pažena i čuvana u idealnim uvjetima prije nego ih odlučite konzumirati.

Drugo izdanje ‘Game of Wines’ datumom se približilo Silvestrovu, pa se odigralo u znaku – šljokica. Glitter edition stavio je naglasak pjenušava vina, pa su tako sudionici imali priliku saznati zanimljivosti o hrvatskim pjenušcima, ali i čuti priču o Champagni i udovici Clicquot koja je odigrala važnu ulogu u unaprjeđenju tehnologije proizvodnje pjenušca, koju danas nazivamo tradicionalnom metodom.

Posljednji (no nikako i zadnji) ‘Game of Wines’ odigrao se uz velikodušnu podršku vinskog brenda Enosophia, što znači – mudrost vina. Večer je započela pjenušcem Memoria, dizajniranim upravo s namjerom da nam pomogne sačuvati lijepe trenutke. A lijepih trenutaka je tijekom večeri bilo uistinu mnogo! Priču o vinariji i kušanim vinima – Graševini Trs. Br 5 i Frankovki iz linije Miraz – znalački je ispričao Hrvoje Sarić, prodajni predstavnik vinarije. Osim povijesti vinarije, istaknutim položajima, dominantnim sortama – od kojih se u Enosophiji najviše ponose frankovkom i graševinom te (sve važnijoj) tržišnoj ulozi ovog vinskog brenda, saznali smo i za interaktivne vinske etikete na vinima Trs br. 5 i Matarouge koje je dizajnirao tim Bruketa&Žinić, a koje i sami možete isprobati ako preuzmete Enosophiinu aplikaciju. Osim u sjajnim vinima, kvizaške ekipe imale su priliku uživati i u Miraz čokoladnim pralinama. Riječ je o vrhunskoj slastici od ručno rađene čokolade s punjenjem na bazi frankovke, koju je Enosophia realizirala u suradnji sa renomiranom čokolaterijom Hedona.

Enosophijina su vina prisutna na vinskoj karti diWine bara s čak četiri etikete – dva pjenušava i dva mirna vina, a upravo je startao i njihov zajednički projekt ‘Wise Wednesday’ koji svim vinoljupcima omogućuje da srijedom u diWine baru, uz prethodnu rezervaciju, kušaju line-up od četiri čaše vina po cijeni od svega 12 eura po osobi. Mudro, zar ne? Domaćini predlažu da što prije rezervirate svoja mjesta, jer riječ je o ponudi koja se ne propušta.

‘Game of Wines’ ponovo je na rasporedu sredinom travnja. Pratite diWine web, Facebook i Instagram za sve informacije i prijavite se brzo, brzo… Jer – život je igra!

diWine / Foto: Irena Lučić i Vlasta Pirnat


Tagged: , , , , , , , , , , ,