Dječje maske nadvladale kišu

Maškare – kiša 1:0, rezultat je prvog okršaja vremenskih neprilika i 188. Samoborskog fašnika. Više od tisuću maskiranih mališana svoje je prvo predstavljanje u Slobodnoj fašničkoj republici odradilo unatoč tome što je subotnje jutro bilo natopljeno neprekidnom kišom.Samoborski fašnik-dječje maskeMale maske svoj su program odradile u velikom šatoru, na suhom i toplom. Uz pomoć vrijednih Srakica pod šatorom su se družili Dječji zbor Bajka, Pisarovinske mažoretkinje, Dječji zbor Kikići i genijalci, PZ Zagrepčanke i dečki, Dječji zbor Bim-bam-bom, Plesna grupa Balans, Dječji vrtić Maslačak, Dječji vrtić Tratinčica iz Koprivnice, Štrumpfovi uz predstavu Tajna Lumenove knjižice i Klaun Ludek uz sveopće šašavo šalabajzanje. Tako su se svi uspjeli predstaviti, a voditeljima i roditeljima posebna zahvalna na strpljivosti.

Paralelno se održavala i likovna radionica u maloj dvorani POU Samobor, a kiši unatoč brojni su roditelji s djecom iskoristili prvu fašničku subotu za jutarnji obilazak Slobodne fašničke republičke, uz obaveznu krafnu u jednoj ruci i kišobran u drugoj.

Popodnevni dio 188. Samoborskog fašnika nastavljen je od 14 sati na središnjem gradskom trgu uz zabavni program do večernjih sati i gostovanje maskiranih skupina iz cijele Hrvatske. Od 20 sati počinje noćni glazbeni program uz Sarud percussion, Brain Holidays i Band 4za5 na središnjoj pozornici te Maju Šuput i Daddy Cool band u fašničkom šatoru.

Fašnik

Pročitajte još: Samoborom zavladale maske , Fašničke spelancije u Samoboru , Samoborski fašnik: Imamo vizu, skurimo krizu

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,