Dlakava ljubav Nives Madunić Barišić

Kakva ljubav može biti najbolje znaju najpoznatiji pas istražitelj Melkior i djevojčica Tara. Upravo o tome govori novi nastavak iz serije detektivskih romana autorice Nives Madunić Barišić pod naslovom ‘Dlakava ljubav’.Nove avanture predstavljene su u Zagrebu u knjižari Hoću knjigu. Nakon velikog uspjeha koji su postigli njezini krimići za djecu ‘Tajna čokoladnih bombona’, ‘Lunapark’ i ‘Mrak ili strah’, ništa manji uspjeh ne očekuje se niti s ovim romanom koji u fokus stavlja jednu od najljepših emocija – ljubav, točnije Melkiorov odnos prema zaljubljivanju. Posesivnost i ljubomora glavne su teme novog romana, koji kroz priču o zaljubljivanju govori i o slobodi kao pravoj mjeri ljubavi.

Uz autoricu, o knjizi su govorili Dubravka Težak, književna znanstvenica i profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i Lara Paić, desetogodišnja zaljubljenica u ovaj ciklus romana, ali i kritičarka brojnih naslova namijenih djeci. Promociju je uveličao glumac Saša Buneta koji je čitanjem ulomaka iz knjige u brojnim okupljenima probudio interes o novim pustolovinama ovog sad već klasičnog dvojca.

Ljubav kao glavni pokretač svega je ono što je privuklo Nives Madunić Barišić na pisanje ove knjige. ‘Tko sve ima pravo na ljubav? Kako reagiramo kada volimo? Postaje li ljubav bolja i veća ako je oko nas više zaljubljenih? Na ljubav imaju pravo svi, i mladi, ali i stari’, zaključila je autorica.

M. K.


Tagged: , , , , , , , , , ,